10 asiaa, jotka seksuaaliterapeutti haluaa sinun tietävän

Seksielämän kohentaminen voi olla paljon yksinkertaisempaa kuin luulet.

Psykoseksuaaliterapeutti, Kate Moyle haluaa jokaisen tietävän nämä kymmenen asiaa, jotka saattavat kohentaa seksielämää hetkessä. Jos siis koet, että seksuaalinen suhde-elämä kaipaa piristystä tai parannusta, lue nämä kymmenen asiaa.

1. Normaalia on, vaikka seksiä ei ole pitkään aikaan
Etkö voi muistaa, milloin viimeksi olet harrastanut seksiä? Nykypäivän kiireinen elämänrytmi ja epävarmuus tulevaisuudesta ovat yksi syy siihen, miksi esimerkiksi seksin harrastaminen koetaan toissijaisena. Ja voit olla varma, että näin kokee myös hyvin moni muu! Useammalla seksin harrastaminen on myös ns. kausiluonteista, joskus sitä on enemmän, joskus vähemmän.

2. Asiat muuttuvat, niin myös seksielämäsi
Mielemme ja kehomme muuttuvat iän myötä, joten seksielämä ei välttämättä ole samanlaista, kuten vaikka kymmenen vuotta sitten. Tätä asiaa on helpompi käsitellä, jos hyväksyy muutokset, ja mukautuu niihin.

3. Lääkkeillä voi olla suuri vaikutus halukkuuteen
Tietyt lääkkeet saattavat vähentää merkittävästikin seksihaluja, ja tämä onkin hyvä tiedostaa, koska asia saattaa suuresti vaikuttaa esimerkiksi parisuhteen laatuun.

4. Aseta omat seksuaaliset tarpeet etusijalle
Jos harrastat seksiä vain siksi, että ajattelet sen kuuluvan esimerkiksi hyvään parisuhteeseen, nautit siitä todennäköisesti paljon vähemmän. On hyvä tutkiskella omia mieltymyksiä ja haluja, sekä keskustella ja sitä kautta luoda suhde ja seksielämä, jossa molemmilla on hyvä olla.

5. Mindfulness voi auttaa
Viime vuosien muotisanat, läsnäolo ja tietoisuus, voivat auttaa sinua pääsemään lähemmäksi kumppaniasi. Varsinkin jos sinusta tuntuu, että seksin harrastaminen on suorittamista. Mindfulness herättää aistejasi, tuo sinut juuri sillä hetkellä kokemaasi hetkeen ja auttaa sinua myös tuntemaan sen, mitä eniten tarvitset.

6. Pidä aina liukuvoiden lähellä
Seksin ei pitäisi olla tuskallista, mutta joskus kuivuus saattaa vaivata, joka aiheuttaa mm. kipua seksin aikana. Liukuvoiteen käyttö on nopea ja helppo tapa ehkäistä haluja pois vievää kivun tunnetta.

7. Hieronta on yksi lähtökohta paremmalla seksielämälle
Hieronta auttaa tulemaan kumppanin kanssa läheisemmäksi, se luo lämpöä ja toisen kehon tuntemista. Hieronta saattaa olla myös väylä sille, että seksiin liittyvistä asioista kyetään puhumaan paremmin.

8. Koemme seksin kaikki eri tavalla
Avoimuus ja kommunikointi ovat avainasemassa toisen ymmärtämisessä ja asioiden ratkaisussa, sekä tunne siitä, että toinen hyväksyy toisen sellaisena kuin on.

9. Seksilelut voivat luoda paremman seksielämän
Joskus seksilelut saattavat aiheuttaa vieroksuntaa, jos niitä ei ole tottunut käyttämään. Seksilelut voivat kuitenkin lisätä aistillisen elementin intiimiin kokemuksiin ja auttavat saamaan orgasmin paremmin. Leluja voi käyttää joko yksin tai kumppanin kanssa.

10. Uskalla hyödyntää ammattiapua
Joskus asiat eivät ratkea ikään kuin itsestään, vaan ongelma saattaa vaatia kokeneemman ja asiaan perehtyneen neuvoa ja opastusta. Kannattaakin hakea apua ongelmiin, ennen kuin ne pahenevat.

Jaa myös ystävälle!

Lähde: Woman And Home


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.