Useimmat pitävät näitä asioita hyvinä parisuhteen kannalta, mutta todellisuudessa nämä voivat olla tuhoisia suhteelle.

Monella saattaa olla harhakäsityksiä siitä, millainen käytös on parisuhteen kannalta hyödyllistä, kun se todellisuudessa onkin vaarassa tuhota suhteen ja kenties joka sinun hyvinvointisi.

Parisuhde-ekspertit kertovatkin, että on olemassa piirteitä ja käytösmalleja, joita monet suosivat ja pitävät hyvinä toimintatapoina, vaikka ne eivät sitä todellisuudessa olekaan.

Vältä seuraavia toimintatapoja suhteessa, jos haluat että suhde ja sinä itse voivat hyvin.

 1. Kumppanisi on sinulle kaikki kaikessa, ja asetat hänet ykköseksi aina ja kaikkialla.
 2. Puhuminen kaikesta ja koko ajan. Kyllä, puhuminen sinänsä on olennainen osa parisuhdetta, mutta joidenkin asioiden kannattaa välillä vain antaa olla, eikä nostaa esiin uudelleen ja uudelleen.
 3. Ajattelet ehkä, että et ole oikeutettu negatiivisiin tunteisiisi, tai koet olevasi itsekäs, jos tunnet jotain. Väärin! Saat tuntea aivan mitä tahansa, eikä kellään ole siihen mitään sanomista.
 4. Yritätte tehdä toisenne onnelliseksi, mutta teidän tehtävänne ei ole tehdä ketään toista onnelliseksi, sillä jokaisen on tehtävä se itse.
 5. Teette kaiken yhdessä ja jaatte kaiken. Se ei ole kovin tervettä, ja on huolestuttavaa, ellette osaa viettää aikaa myös itseksenne.
 6. Kerrotte ja jaatte toisillenne kaiken. Se ei kuitenkaan ole tarpeellista. Ei sinun tarvitse kertoa, että uusi työkaverisi on sinusta kuuma. Tiedosta ei ole kumppanillesi mitään hyötyä.
 7. Välttelet konflikteja, sillä haluat välttää isoja riitoja. Väärin! Riidat puhdistavat ilmaa ja mikä olisikaan parempaa kuin kiihkeä sovintoseksi?
 8. Et useinkaan kerro oikeita mielipiteitäsi, sillä et halua vaikuttaa itsekkäältä tai vaikealta, etkä halua kuulostaa siltä, että valitat. On silti parempi, että kerrot mielipiteesi, sillä pitäähän kummankin teistä olla asioihin tyytyväinen.
 9. Yrität pelastaa suhteenne väkisin keksimällä kivaa tekemistä suhteeseenne, kuten lomamatka, muutto isompaan asuntoon tai lapsen hankkiminen, mutta jos suhde ei ole pelastettavissa, on turha yrittää paikkailla sitä pikaliimalla, vaan myöntää se, että suhde ei toimi.
 10. Yrität vain purra hammasta ja jatkaa sinnikkäästi eteenpäin, vaikka et olekaan suhteessa onnellinen. Nyt ei onneksi kuitenkaan enää ole 50-luku, ja voit yksinkertaisesti vain lopettaa suhteen, joka ei toimi!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib