Onko sinulla hirveä pomo? Näin hän todennäköisesti ajattelee salaa sinusta ja työkavereistasi.

Kamalat pomot ovat asia, jota on hankala välttää, ja joita lähes jokainen joutuu elämänsä aikana sietämään. Hirveät pomot osaavat tehdä työilmapiiristä helvettiä ja he voivat sanoa asioita tavalla, joilla asioita ei työyhteisössä todellakaan saisi sanoa. He kuitenkin saattavat lisäksi ajatella todella ikäviä asioita alaisistaan kaikessa hiljaisuudessa, ilman että tiedät sitä.
Näitä asioita monet kaameat pomot ajattelevat.

 1. Sinä olet vähemmän tärkeä kuin hän
  Kamala pomo pitää itseään ihan oikeasti paljon tärkeämpänä kuin sinua. Tämä tarkoittaa, että hän ei todellakaan ole kiinnostunut sinun tarpeistasi tai kehittymisestäsi, eikä hän ole yhtään sen kiinnostuneempi kenenkään muunkaan alaisensa tarpeista tai toiveista.

 2. Sinulla on eri säännöt kuin heillä
  Luulitko, että työpaikalla on samat säännöt kaikille? Luulit väärin. Kamala pomo ei tunne mitään tarvetta noudattaa samoja sääntöjä kuin sinä. Hän voi kyllä perseillä mielensä mukaan, mutta sinulla ei ole oikeutta poiketa samoista säännöistä piirun vertaa.

 3. Hän on kaikessa parempi kuin sinä
  Pomo pitää itseään parempana kuin sinua, kaikessa! Hän osoittaa ylemmyyttään ja valta-asemaansa aina kun saa siihen tilaisuuden, eikä hänellä ole mitään ongelmaa korvata sinua, jos pidät puoliasi.

 4. Pomo ei ikinä tunnusta arvoasi
  Vaikka tekisit kuinka hyvää työtä, ei pomosi tule ikinä sanomaan sinulle mitään positiivista. Häntä ei kiinnosta antaa kehuja tai motivoida sinua, sillä sinä olet hänen silmissään helposti korvattavissa oleva ja merkityksetön henkilö.

 5. Hän on aina fiksumpi kuin sinä
  Kysyykö kamala pomosi ikinä sinun mielipidettäsi? Tuskin, sillä hän tietää mielestään aina kaiken paremmin, eikä hänen kannata tuhlata aikaansa kysymällä sinun typeriä ideoitasi.

 6. Hänen auktoriteettiaan ei sovi kyseenalaistaa
  Pomosi ei ole vastaanottavainen mielipiteillesi, varsinkin jos ne ovat negatiivisia. Hän haluaa, että sanot vain kaikkeen kyllä ja hyväksyt kaiken mukisematta.

 7. Etiikka ja kunnioitus eivät ole pomolle tärkeitä
  Sen voi sanoa suoraan: pomollasi ei ole tarvetta kohdella sinua kunnioittavasti tai olla ystävällinen. Hän voi nöyryyttää sinua muiden edessä, jos hänestä tuntuu siltä, sillä etiikka ja kunnioittava käytös eivät sido häntä.

 8. Kaikki on sinun syytäsi
  Kun onnistut, pomosi ottaa kyllä mielellään tästä kunnian itselleen. Kun taas teet mokan, pomosi haluaa todistaa kaikille näyttävästi, että virhe on sinun syytäsi. Vaikka virhe sattuisi olemaan hänen omansa, hänellä ei ole tunnontuskia vierittää sitä sinun kontollesi.

 9. Pomosi odottaa egon pönkitystä
  Pomosi haluaa, että osoitat jatkuvasti kiitollisuuttasi siitä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta, että saat työskennellä hänen alaisenaan. Sinun kuuluu toteuttaa kaikki hänen oikkunsa ja olla vieläpä kiitollinen siitä.

 10. Hänellä on oikeus mikromanageerata sinua koko ajan
  Pomosi ei luota sinuun tai taitoihisi yhtään, ja kokee, että hänellä on tarve seurata ja puuttua tekemisiisi jatkuvasti, koska et kuitenkaan osa mitään. Luotto ammattitaitoosi on siis käytännössä nolla, ja hän kyllä näyttää sen sinulle aina kun siihen tulee mahdollisuus.

Kuulostaako tutulta? Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Forbes