Nämä teot ovat osoitus naisten välisestä solidaarisuudesta.

Naisilla on taipumus tehdä kilttejä, huomaavaisia tekoja toistensa hyväksi, vaikka olisi kyse toisilleen täysin tuntemattomista naisista. Tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö miehet pystyisi samaan tai että naiset olisivat parempia kuin miehet; joskus on vain hyvä keskittyä juhlistamaan sitä, miten mahtavia naiset ovat.

Tästä syystä alle onkin listattu 10 aitoa, ihastuttavaa, pientä tekoa, joita naiset tekevät toisilleen ja ne toimivat osoituksena naisten välisestä solidaarisuudesta.

1. Ystävystyminen baarin vessassa

Jokin pieni seikka voi olla laukaiseva tekijä keskustelulle, joka vain rönsyää ja johtaa pienessä hiprakassa yhteisen sävelen löytymiseen. Kenties toinen alkaa kertoa omasta ex-kumppanista, mihin toinen toteaa, kuinka nainen ansaitsee paljon parempaa.

2. Kuukautissuojien tarjoaminen tarvittaessa

Jos vahingossa suoja on unohtunut matkasta tai päässyt itseltä loppumaan, voi luottaa siihen, että toinen nainen pelastaa pinteestä.

3. Varoittaminen epäilyttävästä tyypistä

Naisten kautta tieto leviää niin epäsoveliaasti käyttäytyvistä työnantajista kuin siitä, miksi jotain henkilöä ei todellakaan kannattaisi tapailla. Naiset puhuvat ja varoittavat jopa itselleen tuntemattomia naisia vain pitääkseen heidät turvassa ja onnellisena.

4. Huomauttaminen, jos meikki ei ole kunnossa

Olipa sitten huulipuna sotkeutunut, ripsiväri levinnyt tai varjostus hieman huonosti häivytetty, nainen kyllä kertoo toiselle naiselle asiasta.

5. Kehuminen

Naiset ovat hyviä kehumaan toisiaan. Positiivisia kommentteja sataa niin hiustyylistä upeaan puseroon kuin näyttävistä kengistä omaan älykkyyteen, luovuuteen tai hauskoihin juttuihin.

6. Toisen hiusten pitäminen oksentaessa

Kuka tahansa nainen tietää, miten ikävää on saada oksennus pois hiuksista. Jos tilanne sitä vaatii, toinen nainen tulee vierelle baarin vessakopissa pitelemään hiuksia, jotta ne eivät ui pöntössä tai oksennuksessa.

7. Ahdistavalta tyypiltä pelastaminen tanssilattialla

Jos nainen huomaa tanssilattialla jopa itselleen tuntemattoman naisen olevan tilanteessa, jossa mies on liian iholla ja nainen näyttää kiusaantuneelta, hän menee tanssimaan tuntemattoman naisen kanssa ja auttaa pääsemään eroon ahdistavalta tyypiltä.

8. Kuunteleminen, kun toinen nainen purkautuu asiasta, jonka kontekstia itse ei lainkaan ymmärrä

Naiset kuuntelevat kärsivällisesti esimerkiksi muiden naisten avautumista töistä, joista heillä ei ole aavistustakaan tai kamalista ihmisistä, joita he eivät ole koskaan tavanneet.

9. Aidon ilon tunteminen toisten menestyksestä

Vaikka kyse olisi täysin tuntemattomasta naisesta, mutta kun kuulee hänen vaikkapa voittaneen palkinnon, onnistuneen mahtavasti työssään tai ihan vain tehneen jotain siistiä tai jännittävää, ajattelevat toiset naiset, miten mahtavaa se on ja kuinka hienosti hän on onnistunut.

10. Jälkiruoan tilaaminen, jotta toisesta naisesta ei tunnut kiusalliselta tilata jälkiruokaa

Vaikka vatsa olisi jo melko täynnä, mutta nainen huomaa toisen naisen tuntevan olonsa kiusaantuneeksi jälkiruokaa tilatessaan, hän kyllä tarjoutuu tekemään samoin. Se on todellista ystävällisyyttä.

Lähde: Metro