Yrttitee sisältää salakavalia haittoja – jokaisen tulisi olla tietoinen näistä

Yrttiteet pidetään terveellisenä juomana ja moni juokin teetä vaikkapa laihtuakseen tai tehdäkseen sisäisen puhdistuskuurin. Yrttiteen positiivisista vaikutuksista tunnutaan puhuvan joka puolella, mutta onko kukaan koskaan varoittanut sinua niiden haitallisista sivuvaikutuksista? Tämä sinun pitää teen haitoista tietää:

Unettomuus
Joissakin yrttiteelaaduissa on paljon kofeiinia ja ne voivat siten pitää sinut hereillä öisin, kun haluaisit höyhensaarille. Teen sisältämä kofeiini voi tehdä monesta myös ahdistuneen ja levottoman. Kaiken lisäksi kofeiini aiheuttaa juojassa nestehukkaa. Ostaessasi teetä, lue aina ensin pakkausseloste ja tarkista, kuinka paljon kofeiinia siinä on.

Ripuli
Moni yrttiteen juoja ajattelee, että jatkuva vessassa juokseminen merkitsee, että laihtumisprosessi on alkanut. Todellisuudessa kyse on kuitenkin vain nesteen menettämisestä. Jotkin teet, kuten vaikkapa detox-teet toimivat myös laksatiiveina ja auttavat, kun sinulla on ummetusta. Jos juot näitä teelaatuja liikaa, normaali suolen toiminta voi häiriintyä. Liiallinen vihreän teen juominen voi myös lisätä happojen määrää vatsassasi ja näin vaikeuttaa ruuansulatustasi.

Päänkipu ja huimaus
Joidenkin teelaatujen sisältämä kofeiini saattaa aiheuttaa päänsärkyä, joskus jopa jatkuvaa särkyä. Mikäli kärsit säännöllisesti migreenistä, sinun tulisi välttää esimerkiksi vihreän teen juontia.

Oksentelu
Vihreässä teessä on tanniineja, jotka voivat aiheuttaa pahoinvointia ja tarvetta oksentaa. Jos juot paljon vihreää teetä, riskinä voi olla oksentelu, joka puolestaan voi johtaa nestehukkaan. Tässä tapauksessa on tärkeää muistaa juoda runsaasti muita nesteitä ja unohtaa vihreä tee!

Maksasairaus
Jos kofeiinia saa liikaa, se voi jopa rasittaa maksaa ja aiheuttaa komplikaatioita.

Keskenmeno
Aivan kuten alkoholin juominen, myös joidenkin teelaatujen juominen tulisi lopettaa raskauden aikana. Jotkin teelajit, kuten ginseng-tee, voivat aiheuttaa ennenaikaisia supistuksia ja synnytyksiä ja pahimmillaan jopa keskenmenon. Tee vois myös olla syynä hormoniepätasapainoon.

Sydänsairaus
Teen sisältämä kofeiini voi saada nostaa sydämen sykettä ja tehdä hengityksestä raskaan. Vaikka jotkin teelajit laskevat verenpainetta, vihreä tee päinvastaisesti nostaa verenpainetta. Runsas vihreän teen juominen saattaakin aiheuttaa sydän- ja verisuonitauteja.

Ummetus ja turvotus
Jotkin teelajit voivat tuottaa kaasua mahassasi ja aiheuttaa epämukavaa turvotusta. Piparminttutee on yksi teelajeista, joka aiheuttaa turvotuksen lisäksi närästystä ja ruuansulatushäiriöitä.

Kannattaakin tutustua ennen teenjuontia tarkasti siihen, mitä teesi sisältää ja kuunnella oman kehosi tuntemuksia teetä juodessa!

Lähde: Celebs Pulse


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.