Laittamalla matkalaukkusi kylppäriin voit säästyä siltä, että toisit epätoivottuja ”vieraita” mukanasi hotellista kotiin.

Hotellihuoneeseen saapuessa monet eivät sen kummemmin mieti, minne matkalaukkunsa laittavat, mutta asiantuntijoiden mukaan siihen todella kannattaisi kiinnittää huomiota. Syy siihen on se, että lutikoiden määrä on kasvussa kansainvälisen matkailun myötä.

Jotta et saisi näitä pieniä verenimijöitä matkatavoreiden sekaan ja näin toisi niitä myöhemmin mukanasi kotiin, kannattaa matkalaukku laittaa heti hotellihuoneeseen saavuttua kylpyhuoneeseen ja mielellään kylpyammeeseen. Lutikoita voi löytää lähes kaikilta huoneen pinnoilta, mutta yleensä suosivat pimeitä rakoja, joissa ne voivat piileskellä hyvin, minkä takia niitä ei todennäköisesti ole kylpyhuoneessa.

Lutikat pystyy havaitsemaan silmillä, joten kun matkalaukku on saatu turvaan kylpyammeeseen, kannattaa muu huone tutkia pikaisesti läpi. Patja, sängyn runko ja sohva ovat todennäköisimmät paikat, joista lutikoita voi löytää, ja ne voivat piileskellä myös kaapeissa, jalkalistoissa tai yöpöytien takana.

Jos huonetta tutkiessa huomaat yhtään pieniä veritahroja, pieniä ulosteita, jotka muistuttavat jauhettua pippuria, ötököitä tai pieniä, valkoisia munia, on mahdollista, että huoneessa on lutikoita ja siitä kannattaa käydä heti mainitsemassa hotellin vastaanotossa.

Vaikka hotellihuoneet oletettavasti siivotaan päivittäin, on aina parempi pelata varman päälle ja itse tarkistaa, ettei huoneesta löydä ikäviä yllätyksiä.

Lähde: The Sun