Moni juo aamuisin lasillisen appelsiinimehua, mutta ei ehkä kannattaisi.

Appelsiinimehussa on paljon esimerkiksi C-vitamiinia, joten sen voisi kuvitella olevan suorastaan terveysjuomaa. Mikään ei ole terveellistä, jos sitä kuluttaa liikaa. Tämän ja muiden sitrushedelmäjuomien kohdalla liiallinen määrä voi tulla helpostikin vastaan, kuten tutkimuksessakin on todettu.

Sitrushedelmästä tehtyjen mehujen, kuten appelsiinimehun, juominen voi lisätä riskiä sairastua tappavimpaan ihosyövän muotoon

Nurses’ Health Study -tutkimuksessa kerättiin ja arvioitiin päivittäisen sitrusmehujen ja muiden ruokavaliotietojen kulutusta. Tutkimuksessa oli mukana 63 810 naista ja 41 622 miestä. Heitä seurattiin peräti 25 vuoden ajan.

Näistä noin 100 000 tutkimuksessa mukana olleista 1840 sairastui melanoomaan. Heistä kaikki ilmoitti juovansa päivässä ainakin kaksi sitrusmehuannosta. Greippimehun todettiin olevan kaikista sitrusmehuvaihtoehdoista kaikista todennäköisimmin yhteydessä ihosyöpään.

Kohtuullista sitrusmehujen päiväannokseksi sopivaa määrää ei vielä osata sanoa. Nämä tulokset vaativat vielä lisätutkimusta.

Lähde: Your Tango