Asiantuntijat vastasivat mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Ihokarvojen poisto on osa monien kauneusrutiineja. Siinä missä toiset suosivat höyläämistä tai epilointia, on joidenkin luottotapa vahaus.

Vahaukseen voi liittyä monia mieltä askarruttavia seikkoja. HuffPost kysyi Uni K Waxin perustajalta Noemi Grupenmagerilta ja esteetikko Eva Hendrickiltä vastauksia vahauskysymyksiin, joita monet eivät kehtaa itse kysyä.

Voiko bikinivahauksen ottaa kuukautisten aikana?

Bikinivahauksen voi tehdä kuukautistenkin aikana, mutta täysi brasilialainen vahaus kannattanee jättää välistä. Jos ihosi on kuitenkin erittäin herkkä kuukautisten aikana, kannattaa silloin Grupenmagerin mukaan jättää bikinivahaus väliin.

Onko jotain tietty aikaa kuusta, joilloin alapään karvoitus kannattaa vahata?

”Paras ajankohta vahaukselle on kuukautiskiertosi hedelmällisin päivä, koska silloin kipukynnys on korkeimmillaan”, Hendrick sanoo.

Onko turvallista höylätä karvoitusta joka päivä?

Grupenmagerin mukaan vahaaminen on fiksumpi vaihtoehto, koska se poistaa karvat ihon alapuolelta ja välittömästi heikentää karvatuppea, joten karvat kasvavat takaisin hitaammin, ohuemmin ja harvemmin ajan mittaan. Mutta jos välttämättä haluat käyttää höylää, varmista, että vedät höylää karvojen kasvusuunnan mukaisesti, ei vastaan. Käytä aina ajogeeliä tai -voidetta ihon suojelemiseksi ärsytykseltä ja sisäänpäin kasvaneilta karvoilta ja käytä terävää höylää, sillä tylsistynyt terä aiheuttaa haavoja ja poistaa karvat epätasaisesti.

Kuinka pitkiä alapään karvojen pitäisi olla vahausta tai höyläystä varten?

Hedrick suosittelee tehokasta vahausta varten karvojen pituudeksi 0,65-1,30 senttiä ja ei yli 1,30 sentin mittaisia tehokasta höyläystä varten. ”Kimmoisa vaha voi poistaa lyhyempääkin karvaa, mutta mitä pidempi karvoitus, sitä parempi lopputulos”, Grupenmager lisää.

Mikä on salaisuus hyvän vahauksen lopputuloksen pidentämiselle?

Kuorinta pidentää vahausta vain jonkin aikaa. Kuumuus stimuloi karvojen kasvua, joten ne kasvavat nopeammin kesällä kuin talvella. Hendrick kehottaakin pitämään paikat viileänä alakerrassa. Kannattaa välttää tiukkoja vaatteita, solariumia, auringolle altistamista, saunaa, raskasta liikuntaa sekä kuumia kylpyjä ainakin 24 tunnin ajan vahaamisen tai höyläämisen jälkeen.

Lähde: HuffPost