Sängyssä loikoilulla voi olla yllättävä vaikutus.

Chicagon yliopiston tutkijat ovat selvittäneet, että lisäunet ovat avainasemassa äkillisten näläntunteiden voittamisessa ja epäterveelliseen ruokaan kohdistuvien himojen taltuttamisessa. Tutkimusta tehtiin kymmenen ylipainoisten tai liikalihavien 21-40-vuotiaiden miesten ja naisten avulla.

Daily Mailin mukaan jo 90 minuutin lisäunilla on vaikututa. Tutkimuksesta selvisi, että he, jotka menivät aiemmin nukkumaan tai nukkuivat pidempään, kokivat 14 prosentin pudotuksen ruokahalussa ja 62 prosentin pienentymisen himoissa epäterveellistä ruokaa kohtaan.

Tutkimukseen osallistuneet nukkuivat keskimäärin 6,5 tuntia tai vähemmän yössä. Tutkimuksen ensimmäisen viikon aikana heitä pyydettiin jatkamaan normaaleja unirytmejään ja heiltä kyseltiin näläntunteesta ja siitä, mitä ruokia he himoitsivat.

Tutkimuksen toisella viikolla heitä pyydettiin pidentämään sängyssä oloa 8-8,5 tuntiin. Jokaiselle osallistujalle annettiin rannemonitori tallentamaan, milloin he nousivat ylös sängystä ja he pitävät päivittäistä logia unirytmistään.

Daily Mailin mukaan tulokset osoittivat, että 90 minuutilla sängyssä olemista pidennettyään osallistujien ruokahalut vähenivät. Näin ollen pienillä unirytmin muutoksilla voi olla suuri vaikutus ruokahaluun ja täten paino-ongelmiin.

Lähde: Daily Mail