Tutkimuksen mukaan eri veriryhmille on erilaisia tauteja, joille voidaan altistua.

Monien tautien puhkeamista voi estää noudattamalla terveellisiä elämäntapoja. Osa taudeista taas iskee, vaikka eläisi kuinka hyvien elämäntapojen mukaisesti. Tähän kaikkeen vaikuttavat myös veriryhmät. Katso tästä alta, mille taudeille olet muita alttiimpi sen perusteella mihin veriryhmään kuulut.

Dementia iskee yleisimmin tällä veriryhmällä

Kaikki eivät menetä muistiaan tai ole huonomuistisia, kun he ikääntyvät. Dementiaa esiintyy eniten veriryhmässä AB. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että ihmisillä, joilla on AB-veriryhmä, kehittyy 82 prosenttia todennäköisemmin dementiaan johtavia ajattelu- ja muistiongelmia kuin muilla veriryhmillä.

Sydänkohtauksia esiintyy eniten tällä veriryhmällä

Veriryhmä voi lisätä sydänkohtauksen riskiä. B-veriryhmä altistaa siihen eniten. Mutta veriryhmän A ihmisillä on suurin sydämen vajaatoiminnan riski. Veriryhmä O taas altistaa vähiten sydämeen liittyviin ongelmiin, kuten sydänkohtaukseen.

Diabetes iskee yleisimmin tähän veriryhmään

Tyypin 2 diabetes iskee yleisimmin heille, joilla on jokin muu kuin tyypin O veriryhmä. B-veriryhmällä on suurin diabetesriski.

Korona tarttuu helpoiten näihin veriryhmiin

Tällä hetkellä monia varmasti kiinnostaa, että kuinka helposti korona voi tarttua heihin verrattuna muihin. Tutkimuksen mukaan, tämä virus kiinnittyy todennäköisemmin veriryhmätyypin A soluihin. He ovat myös alttiimpia taudin vakavalle tautimuodolle.

Mahasyöpä on yleisin tällä veriryhmällä

Jos on A-tyypin veriryhmään kuuluva, on suurempi riski mahasyövälle. Silloin voi olla myös suurempi maha-suolikanavan syövän riski. Tämä voi johtua siitä, että tietty bakteeri on yleisempää ihmisillä, joilla on tyypin A verta.

Lähde: Best Life