Tutkimuksen mukaan on olemassa tapa ennustaa, mitkä voivat olla vauvan ensimmäisiä sanoja.

Vauvan suusta tulevat ensimmäiset sanat eivät ole täysin sattumanvaraisia ja Pure Wow’n mukaan on jopa mahdollista ennustaa, mitä ensimmäiset sanat ovat. Tätä on selvitetty Indianan yliopiston tutkimuksessa, jonka mukaan vauvan ensimmäiset sanat liittyvät visuaalisiin vihjeisiin – asioihin, joita vauva näkee toistuvasti.

Pure Wow’n mukaan kyse on siitä, miten vauvan kieli kehittyy, sillä visuaalinen muisti on lähtökohta vauvoille, jotka koettavat yhdistää sanoja asioihin. Tämä tarkoittaa sitä, että jos vauva näkee jonkin asian – vaikkapa pullon tai lusikan – uudelleen ja uudelleen, hän todennäköisemmin tunnistaa sen ja lopulta yhdistää sanan siihen.

Tutkijat testasivat tätä teoriaa kiinnittämällä 8-10 kuukauden ikäisten vauvojen päähän kamerat, jotka kuvasivat maailmaa vauvojen näkökulmasta. Kamerat taltioivat tutkimuksen mukaan yli sata ruokailuhetkeä kotioloissa ja tutkijat analysoivat vauvojen näköpiirissä näkyviä asioita.

Pure Wow’n mukaan vauvat näkevät paljon vähemmän kuin aikuiset ajattelevat ja todennäköisemmin nimeävät ihmisiä ja asioita rajoitetusta näkökulmastaan ajan myötä. Jos siis haluaisit vauvasi ensimmäisen sanan olevan äiti, kannattaa kokeilla olla mahdollisimman paljon vauvan näkökentässä esillä.

Tutkimus julkaistiin Philosophical Transactions of the Royal Society B -journalissa. Voit lukea tutkimuksesta lisää täällä.

Lähde: Pure Wow