Lue vinkit, miten uutta kotia voi muuttaa oudosta kotoisammaksi helposti.

Muutosta uuteen kotiin on yleensä aina alussa todella innoissaan, mutta siitä huolimatta ensimmäiset viikot uudessa kodissa voivat tuntua oudolta ja vieraalta. Sisustusasiantuntijat kertoivat vinkkejään, miten uuden kodin saa nopeasti ja helposti tuntumaan kotoisalta – jopa vielä muuttolaatikoiden keskellä asuessa.

1. Aloita vaatekaapista

Useat alkavat purkaa muuttokuormaa yleisistä tarvikkeista ja asioista, mutta sisustussuunnitelija Nate Berkus kehoittaa aloittamaan vaatekaapista.

”Maannatait ovat vaikeita muutenkin, saati sitten, jos joudut etsimään lempivaatteitasi muuttokuorman seasta”, Berkus sanoo.

2. Laita tutut äänet ja esineet esiin

Apartment Therapyn perustaja Maxwell Ryan kertoo, kuinka hänellä on vuosien ajan ollut käkikello, joka kukkuu 30 minuutin välein.

”Minulle kellon ääni on kotoinen ja kun laitan sen käyntiin heti, saan uuden kodin kotoisammaksi”, Ryan sanoo omakohtaisen esimerkin vinkiksi.

3. Hajuilla uusi koti kotoisaksi

”Haluan kodissani olevan heti uusia, hyviä hajuja ja tuoksuja, jotta se tuntuu kotoisalta”, Ryan sanoo ja paljastaa kokkaavansa aina kalliin pihvin lempiviininsä kera.

”Rakastan sitä, miten lämpö ja tuoksut ”maustavat” kotiani”, hän kertoo.

4. Toista rutiiniasi uudessa kodissasikin

”Heti muutetuani perheeni kanssa loin paikan, mihin kaikki voivat jättää avaimensa, laukkunsa ja takkinsa. Käytin jopa samoja koukkuja ja koreja kuin aiemmassa kodissamme”, suunnittelija Cortney Novogratz sanoo ja muistuttaa, että rutiinien ei pitäisi muuttua vain sen takia, että asuinpaikka vaihtuu.

5. Älä ripusta tauluja heti

Sen sijaan, että ripustaisit taulut heti, ota ne esille ja laita nojaamaan seiniä ja pöytiä vasten, vinkkaa Decor8-blogin kirjoittaja ja perustaja Holly Becker. Näin voit rauhassa miettiä, minne minkäkin haluat esille, mutta silti ihailla taulujasi sitä odotellessa.

6. Lempiasiat esille

Becker luo kotoisuutta sytyttämällä kynttilöitä ja soittamalla musiikkia, josta hän todella pitää. Hän myös kertoo pakkaavansa suosikkinsa laatikkoihin, jotka on helppo löytää.

7. Tee kotiruokaa

Freutcake-blogia pitävälle Leah Bergmanille uusi koti tarvitsee kotitekoista ruokaa.

”Puran keittiön aina ensimmäisenä, jotta voin tehdä ruokaa minulle ja miehelleni. Vaikka asuisimme pahvilaatikkomeren keskellä syöden lattialla jotain simppeliä, on se sen arvoista”, hän sanoo.

Lähde: Good Housekeeping