Varo tätä ärsyttävää tapaa, kun katsot telkkaria rakkaasi kanssa – se voi olla haitaksi suhteelle

Monet pariskunnat käyttävät osan vapaa-ajastaan katsomalla yhdessä televisiota.

Koti-illan vietto lähekkäin sohvalla hyvää elokuvaa katsoen voi saada ikävän käänteen, jos toinen osapuoli huomaa rakkaansa suuntaavan huomionsa elokuvan katsomisen sijaan ihan muualle – puhelimeensa. Jos tämä kuulostaa tutulta, et suinkaan ole ainoa, joka sitä on kokenut, ja Pure Wow on keksinyt tälle ärsyttävälle tavalle nimen: screen dipping.

Screen dippingillä tarkoitetaan tuon tuostakin tapahtuvaa huomion siirtämistä yhdeltä ruudulta toiselle ruudulle, eli esimerkiksi television ja älypuhelimen näytön välillä. Jos ”ruutudippailet” Twitterin ja Sohvaperunoiden välillä, kun katsot ohjelmaa yksin, ei se ole mikään suuri synti, mutta Pure Wow’n mukaan se ärsyttää todella paljon, jos olet aikonut katsoa yhdessä jonkun kanssa jotain televisiosta.

Parisuhteelle tämä tapa on haitaksi samankaltaisella tavalla kuin niin sanottu phubbaus, phone snub, jossa puhelin vie kumppanin huomion parin viettäessä yhdessä aikaa. Pure Wow kertoo, että screen dipping antaa ymmärtää, että valitset seurassasi olevan ihmisen sijaan puhelimesi.

Kun jotain ohjelmaa tai vaikkapa elokuvaa katsoo yhdessä, ei silloin yleensä keskustella kovin aktiivisesti, mutta tarkoitus onkin tehdä tätä aktiviteettia, television katsomista, yhdessä. Aiemmin tutkimus on selvittänyt, että kun valitset puhelimen kumppanisi sijaan, johtaa se alhaisempaan tyytyväisyyteen suhteessa ja useammin tapahtuvaan riitelyyn – lue lisää täällä.

Screen dippingiä voi Pure Wow’n mukaan estää, kun tiedostat tapasi. Jos et ole varma, että maltat pitää näppisi erossa Instagramin selaamisesta elokuvan keston ajan, laita puhelin äänettömälle ja toiseen huoneeseen tai sopikaa esimerkiksi yhdessä kumppanisi kanssa, että puhelimet ovat pois ulottuvilta, kunnes katsomanne ohjelma loppuu.

Tarkoitus on siis olla enemmän läsnä vieressäsi istuvan ihmisen kanssa ja antaa puhelimesi olla rauhassa. Parisuhteesi kiittää ja saat luultavasti paljon enemmän irti myös siitä, mitä katsotte yhdessä rakkaasi kanssa.

Lähde: Pure Wow


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.