Joulun aikaan sukulaiset voivat udella parisuhdetilanteestasi ja on aina parempi, jos sinulla on vastaus mietittynä valmiiksi.

Monet kokoontuvat perheen ja suvun kesken viettämään joulua yhdessä ja usein yksityiselämä joutuu syyniin, kun sukulaiset haluavat kuulla, miten sinulla menee. Jos olet joulun vietossa ilman seurustelukumppania, on lähes väistämätöntä, että jossain vaiheessa joku esittää tietyn kysymyksen: ”Miksi olet vielä sinkku?”

Jotta kiusallisesta kysymyksestä selviää kunnialla, voi olla hyvä idea miettiä vastaus etukäteen valmiiksi. Alla on 5 (puolivakavissaan tehtyä) ehdotusta, joiden avulla voit muotoilla täydellisen vastauksen uteliaalle tädillesi tai isoäidillesi.

1. Sarkasmia kehiin: Ota mallia ihastuttavasta Bridget Jonesista ja totea, että ”Veikkaanpa, ettei se juuri auta, että olen vaatteideni alla täysin suomujen peitossa.”

2. Käännä huomio pois itsestäsi: Vaikka et haluaisi Sari-tädin neuvoja deittailusta, kysymällä häneltä vinkkejä siirrät huomion pois itsestäsi ja saatat saada jopa oikeasti hyödyllisiä vinkkejä.

3. Anna opetus menemällä yksityiskohtiin: Jos olet tarpeeksi rohkea, kerro edellisen erosi likaiset ja tympeät yksityiskohdat ja kysyjä voi toivoa, ettei olisi avannut suutaan ja udellut sinkkuutesi syitä. Tämän myötä voi olla myös mahdollista, ettei sinkkuudestasi kysellä tänä vuonna enää toiste.

4. Kerää sympatiapisteitä: Kun sinulta on kysytty, miksi olet vielä sinkku, aloita vastaus huokaamalla haaveilevasti ja anna silmiesi jopa hieman kostua, jos pystyt siihen. Tämän jälkeen vastaa kysyjälle: ”Minä tässä juuri mietin tätä täysin. Samaa. Asiaa.”

5. Rehellisyys maan perii: Jos sinulla ei ole virtaa antaa säpäkkää vastausta tällä kertaa, koeta olla vain rehellinen. Kerro, että keskityt uraasi juuri nyt, nautit sinkkuelämästäsi ja olet paljon menossa ystäviesi kanssa, et ole löytänyt sinulle sopivaa kumppania – olipa tilanteesi mikä tahansa, kerro se rehellisesti.

Lähde: Popsugar