Olet ehkä kuullut, kuinka koronarokotteista voi tulla monenlaisia sivuvaikutuksia.

Suurin osa oireista ei ole kovin häiritseviä tai vakavia, mutta kukapa ei haluaisi saada niitä mahdollisimman vähän. Huffpost-sivuston mukaan niiden määrään voi vaikuttaa itse, joka tehdään syömällä tietynlaista ravintoa ennen ja jälkeen rokotuksen.

Syö näitä ruokia ja juo näitä juomia, ja annat immuunijärjestelmällesi parhaat mahdollisuudet reagoida rokotuksen hyvin ja toipua siitä nopeasti

Rokotteen jälkeen voi kokea kipua, punoitusta ja turvotusta injektiokohdassa. Sen jälkeen voi myös nousta kuume, olla päänsärkyä, väsymystä, pahoinvointia, vilunväristyksiä ja lihaskipuja. Nämä oireet ovat itse asiassa hyvä merkki siitä, että keho rakentaa immuniteettia koronaa vastaan.

Mutta haittavaikutuksia voi silti vähentää. Esimerkiksi pahoinvointia voi yrittää estää syömällä inkivääriä. Myös vettä on syytä juoda tarpeeksi, koska mahdollinen kuume voi johtaa kuivumiseen.

Mutta on vielä kokonainen ruokavalio, jota kannattaa tässä vaiheessa noudattaa. Se on Välimeren ruokavalio, jossa syödään paljon vihanneksia, hedelmiä, täysjyvätuotteita, terveellisiä rasvoja (kuten oliiviöljy), kalaa, siipikarjaa, papuja ja munia.

Kannattaa harkita myös sitä, että noudattaa vähän aikaa matalan glykeemisen indeksin ruokavaliota, joka pitää verensokerin tasaisena. Se estää esimerkiksi tulehduksien syntymistä.

Hienosäädä suoliston terveyttä syömisen avulla

Kannattaa myös hienosäätää suoliston terveyttä immuunivasteen parantamiseksi. Silloin voi syödä esimerkiksi kuitupitoista ruokaa ja fermentoituja elintarvikkeita. Aloita sellaisen noudattaminen kaksi viikkoa ennen rokotetta ja jatka sitä vähintään kahden viikon ajan rokotuksen jälkeen. Kuitupitoiset ruokavaliot edistävät immuunivastetta tukevien hyödyllisten bakteerien kasvua.

Tutkimukset ovat osoittaneet myös, että jotkut yleiset probioottiset organismit, kuten lactobacillus rhamnosus, voivat parantaa rokotteiden vasta-ainevastetta. Tätä ja muita terveellisiä laktobasilleja löytyy esimerkiksi kefiiristä, jogurtista ja joistakin fermentoiduista juomista.

Joten helli kehoasi terveellisellä ruoalla ja juomalla, juo tarpeeksi vettä, lepää hyvin ja ole hyvällä tuulella. Annat immuunijärjestelmällesi parhaat mahdollisuudet reagoida rokotteeseen hyvin ja toipua siitä nopeasti!

Lähde: Huffpost