Jopa yli puolet miehistä myöntää manipuloineensa kumppaniaan, jotta häntä ei pyydettäisi auttamaan kotona.

Moni nainen kokee, että kotityöt jakaantuvat epätasaisesti, vaikka mies joissain askareissa auttaisikin. Eräässä tutkimuksessa 66 % naisista kertoo tekevänsä kotitöistä valtaosan, eli vain kolmannes kokee, että kotityöt jakaantuvat tasaisesti.

Myös ajankäytöllisesti tilanne on hyvin epätasainen: tutkimus paljastaa, että naimisissa olevat miehet käyttävät viikossa keskimäärin vain puoli tuntia kotitöiden tekemiseen, kun taas naimisissa olevat naiset käyttävät niihin keskimäärin 2,5 tuntia viikoittain.

Huvittavaa kyllä, yli neljännes miehistä kokee, että he eivät saa tarpeeksi kiitosta osallistumisestaan kotitöihin.

Moni mies turvautuukin sabotaasiin, jotta he pääsisivät eroon kotitöistään. Tutkimus paljastaa, että yli puolet miehistä on tehnyt kotitöitä tarkoituksella niin huonosti, että heitä ei jatkossa pyydettäisi auttamaan.

Onko teilläkin käynyt kotona niin, että mies on heittänyt ”vahingossa” punaisen sukan valkopyykkiin tai tyhjentäessään tiskikonetta laittanut astiaan aivan väärään paikkaan? Kyseessä ei välttämättä ollutkaan vahinko, vaan miehesi saattaa tarkoituksella tehdä huonoa työtä, ettet pyytäisi häneltä enää apua.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The Ladder