Tutkijat löysivät yhteyden kalliin kihlasormuksen ja kalliiden häiden ja avioerojen väliltä.

Tutkimuksen mukaan kallis kihlasormus ja/tai kalliit häät johtavat todennäköisemmin avioeroon, kertoo Huffington Post. Emoryn yliopiston taloustieteen professorit tekivät kyselyn 3 000 yhdysvaltalaiselle aikuiselle, jotka olivat olleet jossain vaiheessa elämäänsä naimisissa.

Huffington Postin mukaan tutkimuksen kaksi päälöydöstä ovat seuraavat:

1. Miehet, jotka käyttivät 2 000 dollarista 4 000 dollaria kihlasormukseen, erosivat 1,3 kertaa todennäköisemmin kuin miehet, jotka kuluttivat 500 – 2 000 dollaria sormukseen. Sen lisäksi naiset, jotka saivat kalliin kihlasormuksen, erosivat todennäköisemmin.

2. Naiset, joiden häät maksoivat 20 000 dollaria tai enemmän, erosivat 3,5 kertaa todennäköisemmin kuin naiset, jotka kuluttivat häihinsä 5 000 – 10 000 dollaria.

Huffington Postin mukaan tutkimuksesta ilmeni myös, että kuluttamalla tuhat dollaria tai vähemmän häihin, avioeron mahdollisuus pieneni, mutta kihlasormuksen kohdalla sama ei toiminut: he, jotka käyttivät alle 500 dollaria kihlasormukseen, erosivat enemmän.

Tutkijoiden hypoteesi on, että yhteys kalliiden häiden sekä kalliin kihlasormuksen ja avioerojen välillä voi johtua taloudellisesta stressistä, jota parit kokevat päätettyään pitää täydellisen hääpäivän siitä huolimatta, onko heillä siihen varaa vai ei.

Esimerkiksi: naiset, joiden sormukset maksoivat yli 2 000 dollaria, kolme kertaa todennäköisemmin valittivat häävelkaan liittyvästä stressistä. Sen sijaan he, jotka käyttivät alle tuhat dollaria häihinsä olivat 82-93 prosenttia epätodennäköisemmin stressautuneet hääkuluista.

Jos jotain huonoa, niin sentään jotain hyvääkin; Huffington postin mukaan tutkijat saivat selville, että vierasmäärältään suuremmat häät – ei kalliimmat – johtivat pidempiin avioliittoihin, kuten teki myös häämatkalla käyminen, oli se sitten kallis tai halpa.

Lähde: Huffington Post

Kommentit

Kommenttia