Isot häät voivat tulla kalliiksi, mutta niiden järjestäminen voi olla sen arvoista pitkällä tähtäimellä.

Huffington Postin mukaan tutkimus on paljastanut, että ne ihmiset, joilla oli suuret häät, omaavat paremmat avioliitot kautta linjan. Tulokset saatiin amerikkalaisten avioliittojen tilaa seuraavasta National Marriage Projectista.

Tutkimusta varten Denverin yliopiston tutkijat perehtyivät tuhannelta naimattomalta 18-34-vuotiaalta amerikkalaiselta vuosina 2007-2008 kerättyyn dataan. Seuraavien viiden vuoden aikana näistä tuhannesta 418 meni naimisiin, ja tutkijat perehtyivät näihin avioliittoihin tarkemmin selvittääkseen, millä asioilla on roolia avio-onnen suhteen.

Muodolliset häät pitäneillä pareilla oli tutkimuksen mukaan todennäköisemmin parempilaatuinen avioliitto. Tämän lisäksi tutkimuksesta selvisi, että enemmän vieraita häihinsä kutsuneilla oli parempi avio-onni.

Huffington Postin mukaan yli 150 vierasta häihinsä kutsuneista 47 prosentilla oli onnellisempi avioliitto. 51-149 vierasta kutsuneista laadukas liitto oli 37 pronsentilla ja alle 50 vierasta kutsuneilla 31 prosentilla.

Tutkijoiden mukaan vieraiden määrä voi vaikuttaa avio-onneen, koska parit tuntevat paineita noudattaa häävalojaan.

”Sitoutuminen vahvistuu, kun sen julkisesti tunnustaa, koska yksilöt pyrkivät säilyttämään jatkuvuuden sen välillä, mitä ovat sanoneet ja mitä he tekevät”, tutkijat totesivat tutkimuksessaan.

National Marriage Projectin johtajan W. Bradford Wilcoxin mukaan toinen mahdollinen syy voi olla se, että isot häät pitäneillä on enemmän tukijoukkoja.

”Parit, joilla on paljon ystäviä ja perhettä, voivat saada enemmän apua ja rohkaisua avioelämän haasteissa navigoidessaan”, Wilcox kommentoi Huffington Postille.

”Huomautuksena kuitenkin, että tämä löydös ei koske rahojen tuhlausta hääjuhliin vaan sitä, että on hyvä määrä ystäviä ja perhettä tukemassa”, hän lisäsi.

Lähde: Huffington Post