Tutkimuksen mukaan miehisten tuoksujen havaitseminen voi lietsoa alkoholin juomista.

Miehen tuoksu voi vaikuttaa naisten alkoholin käyttöön ja saada heidät juomaan enemmän kuin yleensä, selviää Etelä-Floridan yliopiston psykologian laitoksen tutkijoiden tutkimuksesta.

Tutkijat ovat aiemmin selvittäneet, miten kuukautiskierron hedelmällisimmässä vaiheessa naisista lähtevät tuoksut saavat miehet juomaan enemmän ja halusivat tehdä vastaavanlaisen kokeen naisten suhteen. Tutkimukseen rekrytoitiin 103 naista, jotka olivat iältään 21-31-vuotiaita.

Tutkimuksesta uutisoineen The Independentin mukaan naiset uskoivat osallistuvan kuluttajatutkimukseen miesten partavesistä ja juomista. Naisille annettiin tuoksuliuskoja, joihin oli suihkutettu joko tuotettua androstenonia, feromonia, jota on villisian syljessä, tai pelkkää vettä sekä kaksi 3,5 desin lasillista alkoholintonta olutta.

Androstenonin tuoksulle altistuneet naiset joivat enemmän kuin toiset osallistujat. The Independentin mukaan nämä naiset joivat noin kymmenesosan enemmän 3,5 desin lasista olutta 10 minuutin aikana.

”Teimme johtopäätöksen, että miehisten tuoksujen haistaminen, jopa tiedostamatta, voi lietsoa alkoholin juomista, koska on olemassa pitkäkestoinen, kulttuurinen kytkös alkoholin juomisen ja seksin välillä”, tutkimuksessa todettiin.

Nämä kaksi tutkimusta osoittavat, miten tuoksut ja hajut voivat vaikuttaa naisten ja miesten juoman alkoholin määrään, mutta tutkijat kuitenkin myöntävät, etteivät tulokset laboratoriosta välttämättä korreloi tosielämän tilanteissa.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: The Independent