Tutkimus: Kannustava kumppani voi edistää uraasi

Kumppanin persoonallisuus vaikuttaa menestymiseen urallasi.

Tutkimus on saanut selville, että kumppanisi on tärkeä uramenestystäsi ajatellen, kertoo Cosmopolitan UK. St. Louisissa sijaitsevan Washingtonin yliopiston tutkimus selvitti, että kumppanin persoonallisuuden piirteet – etenkin kannustavuus ja tunnollisuus – voivat johtaa korkeampaan tyytyväisyyteen työn suhteen, ylennyksiin ja palkankorotukseen.

Tutkijat pyysivät noin 5 000 naimisissa olevaa täyttämään kyselyitä viiden suuren persoonnallisuuspiirteen teorian piirteistä: avoimuudesta, ulospäinsuuntautuneisuudesta, miellyttävyydestä, neuroottisuudesta ja tunnollisuudesta.

Osallistujista 75 prosenttia oli pareja, joista kumpikin osapuoli oli työelämässä. Cosmopolitanin mukaan tutkijat selvittivät osallistujien menestystä työelämässä, palkannousua, ylennyksiä sekä osallistujien omia raportteja tyytyväisyydestä työn suhteen.

Osallistujista he, jotka saivat parhaimmat tulokset työmenestyksen mittauksissa, omasivat usein kumppanin, joka sai korkeat tulokset tunnollisuudessa. Tulokset päti huolimatta osallistujien sukupuolesta tai siitä, olivatko parin kumpikin osapuoli töissä vai ei.

Cosmopolitanin mukaan tutkijoilla, Joshua Jacksonilla ja Brittany Solomonilla on useita teorioita tulosten suhteen. Ensinnäkin on mahdollista, että mitä tunnollisempi henkilö on, sitä todennäköisemmin hän tarjoaa tukea päivittäisissä kodin askareissa sekä antaa emotionaalista tukea ja on ystävällinen.

Tämän johdosta kumppani ei tunne oloaan musertuneeksi tai ylityöllistetyksi, tuntee olonsa enemmän ymmärretyksi ja työ ja elämä on paremmin tasapainossa. Toinen teoria on, että kumppanit alkavat yrittää yltää samaan toistensa kanssa, joten toinen osapuoli ottaa mallia toisen positiivista persoonallisuuden piirteistä ja ottaa ne mukaansa myös työelämään.

Cosmopolitanin mukaan löydösten myötä Solomonilla ja Jacksonilla on mielenkiintoinen näkemys siitä, miten mahdollinen puoliso kannattaisi valita. Käytännössä jos olet todella kunnianhimoinen, valitse rinnallesi kannustava, kiltti ja kovasti töitä tekevä kumppani.

Lähde: Cosmopolitan UK


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.