Parisuhteen ja kumppanin hehkutus voi olla teeskenneltyä ja julkaisuilla haetaan lisää varmuutta.

Lähes jokaiselta löytyy varmasti ainakin yksi sellainen Facebook-kaveri, joka koko ajan hehkuttaa kumppaniaan, parisuhdettaan ja heidän rakkauttaan. Päivityksien lukeminen voi ärsyttää, mutta totuus onnea pursuavien päivitysten taustalta voi ollakin Cosmopolitanin mukaan jotain aivan muuta.

Personality and Social Psychology Bulletin -lehdessä julkaistu tutkimus löysi yhteyden parisuhteeseen liittyvän ahdistuneisuuden ja huolen sekä taipumuksen hehkuttaa parisuhdetta Facebookissa väliltä. Cosmopolitanin mukaan käyttäjät, joiden mieli oli maassa parisuhteeseensa liittyen, saivat validointia Facebook-julkaisuillaan.

Tutkimuksen mukaan syy oli kaksijakoinen: ihmiset voivat ”teeskennellä” parisuhteen menevän hyvin ja tykkäykset ja positiiviset kommentit voivat tehostaa itsetuntoa. Eli siis jos he käyttäytyvät kuin parisuhde olisi täydellinen, lopulta se on sitä.

Cosmopolitan kuitenkin huomauttaa, että tutkimuksen tulos ei tarkoita sitä, että heti täytyisi kysellä ystävältä, onko kaikki hyvin parisuhteessa, kun hän julkaisee jotain kumppaniinsa liittyvää. Mutta sen sijaan ne parit, jotka vaikuttavat omistavan täydellisesti kuratoidut deittailuelämän, saattavat liioitella.

Lähde: Cosmopolitan