Jos sinulla on tapana piristää työsähköpostejasi hymiöillä, kannattaa harkita tapaa uudelleen.

Tutkimuksen mukaan hymiöt ja emojit työsähköposteissa eivät tee ihmisestä miellyttävämpää, vaan saavat hänet itse asiassa vaikuttamaan tyhmältä. Israelilaisten HaifanjaBen-Gurionin yliopiston sekä Amsterdamin yliopiston tutkijat suorittavat sarjan kokeita 549 osallistujalle 29 eri maasta.

Yhdessä tehtävässä osallistujia pyydettiin lukemaan työhön liittyvä sähköposti tuntemattomalta ihmiseltä ja arvioimaan kyseisen ihmisen pätevyyttä ja lämminhenkisyyttä.Kaikki viestit olivat samankaltaisia, mutta osassa niistä oli hymiöitä, kun toisissa taas ei.

Aito hymy on hymiötä parempi

Tutkijat havaitsivat, että hymiöillä ei ollut mitään vaikutusta siihen, kuinka lämminhenkisenä ihmiset viestin lähettäjää pitivät. Hymiöiden huomattiin myös vaikuttavan negatiivisesti siihen, kuinka pätevänä viestin lähettäjää pidettiin.

Lisäksi tutkijoille selvisi, että jos viestissään ei käytä hymiöitä, vastaus on usein yksityiskohtaisempi ja informatiivisempi kuin silloin, jos alkuperäisessä viestissä oli hymiöitä.

Toisessa kokeessa tutkijat testasivat, millainen vaikutus on sillä, jos viestin lähettäjä lisää viestiin mukaan hymyilevästä tai neutraalista itsestään. Tulosten mukaan viestin lähettäjää pidettiin pätevämpänä, jos hänen viestissään oli aito valokuva hymyilevästä itsestään hymyiöiden sijaan.

Lähde: Metro

Kommentit

Kommenttia