Tutkijat ovat myös löytäneet tavan tehdä viinistä terveellisempää.

Tulevaisuudessa voit mahdollisesti nauttia alkoholin huuruista iltaa ilman, että kärsit krapulasta seuraavana päivänä. Good Housekeeping kertoo tutkijoiden kehitelleen viinin, josta ei tule krapulaa.

Illinoisin yliopiston tutkijat ovat kehitelleet hiivatyypin, jonka geneettistä materiaalia he ovat voineet muokata ja muuttaa, miten hiiva lisääntyy. Se avaa paljon mahdollisuuksia, koska tutkijat voivat näpertää erilaisten geneettisten materiaalien kanssa luoden viiniin ja olueen erilaisia ominaisuuksia – myös sen makuun.

”Sanotaan vaikka, että on hiiva, joka tuottaa todella hyvälle maistuvaa viiniä ja haluamme tietää miksi. Poistamme yhden geenin, sitten toisen, kunnes ominainen maku on poissa ja tiedämme eristäneemme geenin, joka aiheuttaa kyseisen ominaisuuden”, päätutkija Yong-Su Jin kommentoi pressitiedotteessa.

Tutkimuksen johdosta voi olla mahdollista päästä eroon ainakin viinin aiheuttamasta krapulasta. Good Housekeepingin mukaan jos tutkijat käsittelevät hiivaa tietyllä tavalla, he voivat luoda entsyymin, joka auttaa malolaktisessa käymisessä, mikä tekee viinistä pehmeää.

Good Housekeepingin mukaan jos malolaktinen käyminen ei mene niin kuin pitäisi, se luo oheistuotteita, jotka saavat pääsi jyskyttämään viinin juontia seuranneena päivänä.

Uudenlainen hiiva voisi tehdä ruoasta ja juomista myös terveellisempiä. Tutkijoiden mukaan he voivat kehittää hiivaa niin, että se tehostaisi resveratrolitasoja, mikä on terveellinen ainesosa viineissä ja he voisivat lisätä terveellisiä elementtejä käymällä valmistettuihin elintarvikkeisiin, kuten juustoihin.

Tutkijoiden tulokset julkaistiin Applied and Environmental Microbiology -julkaisussa.

Lähde: Good Housekeeping

Kommentit

Kommenttia