Tuliko kutsu häihin? Näin paljon sinun pitäisi käyttää rahaa häälahjaan

Nämä vinkit on hyvä pitää mielessä, kun hääsesonki lähestyy.

Jos postista ilmestyi kutsu häihin, on silloin edessä ostosten tekoa – ainakin häälahjojen osalta. Häälahjan arvoon vaikuttaa suuresti se, kuinka hyvin kutsun saanut tuntee hääparin, mutta suuntaviivat hinnan suhteen voivat olla tarpeen.

Good Housekeeping kertoo RetailMeNot-sivuston teettäneen vasta kyselyn, joka paljasti summia, joita häävieraat aikovat tulevan hääsesongin aikana käyttää lahjoihin.

Kyselyn mukaan sisarusten häälahjaan vieraat aikovat käyttää noin 170 euroa, kun taas parhaan ystävän häälahjaan sijoitetaan noin 140 euroa. Työkaverin häihin viedään noin 55 euron arvoinen lahja ja tuttavan häihin 40 euron arvoinen lahja.

Good Housekeeping selvitti kyselyn tulosten paikkansapitävyyttä etikettiasiantuntija Elaine Swannin avulla. Swannin mukaan RetailMeNot:n arviot ovat osuvia, otettaessa huomioon monien häälahjalistojen tuotteiden keskimääräiset hinnat.

Jos pari on tehnyt häälahjalistan, neuvoi Swann noudattamaan sitä ellei vaihtoehtoisesti anna lahjaksi käteistä tai lahjakorttia myymälään, jälleenmyyjälle tai ravintolaan, jossa tietää varmasti parin hyödyntävän saamansa lahjakortin.

Good Housekeepingin mukaan osa vieraista ei välttämättä pidä parin lahjatoiveista ja osa vaihtoehdoista voi tuntua merkityksettömiltäkin, kun on kyse hääjuhlasta.

”Valitut lahjatoiveet voivat vaikuttaa merkityksettömältä, mutta ne ovat parin valitsemia. Unohda siis oma mielipiteesi ja noudata parin mielipidettä”, Swann kertoi.

Häät voivat tulla kalliiksi etenkin morsiusneidoille ja bestmaneille tai vieraille, jos häihin joutuu matkustamaan kauempaa. Tämä voi vaikuttaa lahjan hankintaan.

”Ei ole fiksua aiheuttaa itselleen taloudellisia ongelmia jonkun häiden takia”, Swann toteaa.

”Jos sinulla ei ole varaa lahjaan, pitäisi sinun silti osoittaa välinpitosi ja toivottaa heille onnea ja voit tehdä sen kirjoittamalla. Kaikilla on varaa korttiin”, asiantuntija vinkkaa.

Lähde: Good Housekeeping


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.