Tinderin tutkimus: Nuoret nauttivat sinkuelämästä – suurin osa tehnyt tietoisen päätöksen olla sinkkuna

Sinkkuelämän viettäminen on cool tällä hetkellä – näin voi ainakin päätellä Tinderin julkaiseman kyselytutkimuksen tuloksista.

Nykynuoret eivät tavoittele määrätietoisesti rakkautta ja parisuhdetta, vaan ottavat sinkkuelämän avoimesti vastaan ja nauttivat siitä, selviää deittisovellus Tinderin tutkimuksesta. Konsulttiyritys Morar HPI:n suorittamaan kyselytutkimukseen osallistui yli tuhat 18-25-vuotiasta sinkkua, joilta kysyttiin heidän suhtautumisestaan sinkkuuteen ja deittailuun.

Tutkimukseen osallistuneista 72 prosenttia kertoi tehneensä tietoisen päätöksen olla sinkkuna ”jonkin aikaa”, kertoo Cosmopolitan. Tämän lisäksi 81 prosenttia osallistujista oli sitä mieltä, että sinkkuelämästä oli hyötyä heille ”romanttisen elämän ulkopuolella”; sinkkuuden hyvinä puolina mainittiin se, että on enemmän tilaa kasvulle töissä, platonisille ihmissuhteille ja henkilökohtaiselle hyvinvoinnille.

Cosmopolitanin mukaan kyselytutkimuksessa ilmeni mielenkiintoisia tietoja etenkin sinkkunaisista. Tulokset osoittavat, että noin neljännes (25%) naisista koki voimaannuttavaksi sen, ettei ole parisuhteessa, kun taas miehistä samoin tunsi vain 17 prosenttia.

Nykynuorista naiset ovat myös halukkaampia laittamaan omat tarpeensa deittailun edelle kuin miehet. 62 prosenttia kyselyyn osallistuneista naisista sanoi tehneensä tietoisen päätöksen olla sinkkuna laittaakseen omat tarpeet etusijalle (miehistä 47%) ja 47 prosenttia naisista sanoi, että olivat valinneet olla sinkkuna keskittyäkseen opiskeluihinsa (34% miehistä sanoi samaa).

Kun on kyse aloilleen asettumisesta, on nuorilla paljon mielipiteitä. 55 prosenttia kyselytutkimukseen osallistuneista ajatteli, että muut sinkut olivat hauskempia ja avoimempia kokemuksille kuin parisuhteessa olevat ja 39 prosenttia pelkäsi, että heistä tulee tylsiä parisuhteessa.

Tutkimuksessa ilmeni myös toisenlaisia pelkoja parisuhteeseen liittyen: 61 prosenttia naisista, jotka olivat epävarmoja pitkien parisuhteiden suhteen, olivat huolissaan, että he tyytyisivät ihmiseen vääristä syistä – miehistä samaa mieltä oli vain 46 prosenttia. Sen sijaan 50 prosenttia naisista tunsi epävarmuutta pitkää parisuhdetta kohtaan, koska ei halunnut menettää itsenäisyyttään (verrattuna 46% miehistä).

Lähde: Cosmopolitan