Tiesitkö, että nukkumisella on kytkös ihosi hyvinvointiin ja terveyteen?

Nukkuessasi iho käyttää mahdollisuuden hyväkseen ja toipuu päivän koitoksista. Jos jätät unet vähemmälle, toivotat samalla erilaiset kauneusongelmat osaksi elämääsi.

Jos et saa tarpeeksi unta, voi se kostautua ihollesi, kun taas nukkumalla pitkät, hyvät yöunet, voit ehkäistä näitä iho-ongelmia:

Akne

Vähäiset unet ovat stressaavaa kehollesi. Stressihormoni kortisolin määrän lisääntyminen lisää taas mahdollisuuksia siihen, että finnejä ilmestyy kasvoillesi.

Rypyt

Samainen kortisoli voi saada ihosolusi hajoamaan nopeammin. Kunnon yöunet ovat tärkeät myös solujen uusiutusmisprosessia varten. Yöaikaan ihosi korjaa itseään, joten se on ideaali ajankohta laittaa ikääntymisen merkkejä estäviä hoitoja kasvoillesi, kuten retinolia.

Epätasainen ihonväri

Kalpea, laikukas iho on yleistä kaupungilla vietetyn illan jälkeen. Levätessä syke tasaantuu, samoin kuin verenkierto. Tämä auttaa sinua saamaan hyvin levänneen hehkun, kun taas liian vähäiset unet voivat riistää iholtasi tärkeitä ravintoaineita ja johtaa epätasaiseen hipiään. Nuku kunnolla ja ehkä et joudu kuluttamaan rahojasi niin paljon meikkivoiteeseen.

Tummat silmänaluset

Silmäpussit ja tummat silmänaluset ovat huomattavasti pahemmat, kun olet jättänyt unimääräsi liian vähäiseksi. Unettomuus voi saada verisuonet laajenemaan, mikä vain voimistaa tummia silmänalusia.

Lähde: Popsugar