Käymme liian usein suihkussa ja peseydymme väärin, sanovat asiantuntijat.

Koronapandemian aikana meihin on toistuvasti iskostettu, kuinka tärkeää on pestä käsiämme jatkuvasti suojataksemme itseämme ja läheisiämme tartunnalta. Käsien peseminen näin usein onkin aivan perusteltua, mutta meillä on ikävä kyllä huono tapa pestä itseämme liikaa muutenkin.

Moni meistä käy aivan liian usein suihkussa tai kylvyssä peseytymässä, ja se saattaakin tehdä enemmän hallaa kuin hyvää kehoillemme.

Eräs asiantuntija kertookin, että meillä on oikeastaan vain kolme ruumiinosaa, jotka pitäisi päivittäin pestä huolellisesti ja mahdollisesti saippuan kera. Nämä ruumiinosat ovat kainalot, haaroväli ja jalat. Kaikkiin muihin ruumiinosiin riittää pelkkä huuhtelu vedellä.

Asiantuntijan mukaan emme tee ihollemme palvelusta pesemällä sitä jatkuvasti saippualla. Ihomme nimittäin kuivuu tästä tarpeettoman paljon ja sen bakteerikanta saattaa mennä aivan sekaisin. Ihosi saattaakin jopa tulehtua tämän seurauksena.

Saatat samalla jopa altistaa itsesi sairauksille, sillä kun bakteerikantasi menee sekaisin, immuniteettisi laskee ja taudit tarttuvat sinuun helpommin.

Kun ensi kerralla menet suihkuun, ole siis tarkkana saippuan kanssa!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Bruce Mars, Unsplash