Oletko miettinyt lapsen hankkimista? Tieteen mukaan tämä on paras ikä sille.


Perheen perustamista suunnitellessa voi olla vaikea päättää, mikä olisi paras ikä lapsen hankkimiselle. Moni haluaa odottaa juuri oikeaa hetkeä, jolloin elämä olisi juuri sellaisessa pisteessä, jossa lapsen hankkimisen ajankohta olisi täydellinen. Sellaista tuskin kuitenkaan harvoin on.


Mitä sitten yleisesti voisi pitää parhaana ikänä hankkia lapsi?


Wall Street Journal -julkaisun mukaan kaikkein paras ikä lapsen hankkimiselle on ennen kuin nainen täyttää 32 vuotta. Tähän ikään mennessä nainen on hedelmällisimmillään ja raskaaksi tuleminen on helpointa. Täytettyään 32 vuotta, naisen hedelmällisyys alkaa laskea ja raskaaksi tuleminen vaikeutuu.


Ensimmäistä lastaan odottavien naisten keski-ikä onkin ollut nousussa pitkään, sillä lapsen hankkiminen lykkääntyy useista eri syistä. Moni haluaa odottaa oikean kumppanin löytämistä, odottaa että oma taloudellinen tilanne on vakaa, työelämä tasapainossa ja kenties tarpeeksi iso asunto hankittuna.


Loppujen lopuksi jokainen päättää itse, milloin on itselle paras ikä hankkia lapsi, mutta tieteen näkökulmasta se kannattaisi aloittaa ennen 32. ikävuotta, sillä sen jälkeen mahdollisuudet laskevat nopeasti.

Jaa artikkeli myös ystävillesi, jotka miettivät lapsen hankkimista!

Lähde: Red Tricycle