Lähipiiristä ja tuntemattomilta saaduista kokemuksista syntyi puhutteleva kappale.

”Hei sul on tosi kivat kannut, mistä ne oot hommannut?” ”Hei tyttönen hymyilisit vähä, ei kukaan hapanta naamaasi haluu nähä.” ”Tarjoon skumpat, jos otat multa poskee.”

Yllä olevat kolme lausetta ovat vain muutama poiminta Terrin viime syksynä julkaistun Oo hiljaa -kappaleen sanoista ja ne ovat valitettavan tuttuja monille naisille. Oo hiljaa onkin puhuttava kappale, joka on syntynyt naisten aidoista ahdistelukokemuksista.

Facebook-sivullaan Terri kertoo alkaneensa miettiä jo kauan ennen syksyllä pinnalla ollutta #metoo-kampanjaa, miksi nykypäivänä edelleen esimerkiksi musiikkissa esiintyy paljon naisvihaa ja törkeyksiä, jotka kuitataan sillä, ettei sitä pidä ottaa vakavasti tai että se on vain viihdettä, ei sitä oikeasti tarkoiteta.

”Miltä kuulostais jos mä naisena laulaisin näin? Tai jos sanoisin ääneen kaiken mitä kaduilla/mediassa/elämässä naisena kuulee? Oo hiljaa on biisi, joka on kirjoitettu tällä ajatuksella”, artisti kirjoittaa.

Terri paljastaa keränneensä kokemuksia sekä hänen omasta lähipiiristä että tuntemattomilta ja kirjoitti niistä kappaleen kaunistelematta.

”Aika jäätäviä juttuja sieltä tulikin, moni sellaisia etten olis itse uskaltanut ees väittää että tällasta vielä tapahtuu”, Terri kertoo Facebookissa kappaleensa Spotify-jakolinkin yhteydessä.

Terri kertoi viime vuoden lopulla Soundi-lehdelle keränneensä naisten kokemuksia sosiaalisen median kautta ja käytti apuna Facebookissa olevaa Naistenhuone-ryhmää, jonne hän teki postauksen, jossa hän kyseli kokemuksia arkisista tilanteista, joissa on joutunut kokemaan sovinimisa tavalla tai toisella, pieniä tai suuria asioita, jotka on saatettu laittaa vitsailun piikkiin.

”Vastauksia tuli miltei sata. Osa tilanteista oli itsellekin tuttuja ja osa sellaisia, joita en olisi uskonut 2010-luvulla enä esiintyvän”, artisti sanoi lehdelle.

Soundin mukaan biisiin on napattu kokemuksista Terrin mielestä biisiin sopivimmat; ne siis perustuvat todellisuuteen mitään lisäämättä tai pois jättämättä. Facebookissa Terri kertoo toivovansa, että Oo hiljaa antaa voimaa muille, joilla on samankaltaisia kokemuksia sekä muistuttaa samalla, että onneksi maailmassa on enimmäkseen ihmisiä, jotka osaavat käyttäytyä kunnioittavasti.

Oo hiljaa -biisiin julkaistiin tämän vuoden alussa myös musiikkivideo, joka on lähes yhtä puhutteleva ja kantaa ottava kuin itse kappalekin. Videolla käännetään perinteiset musiikkivideoiden sukupuoliroolit ympäri: sillä nähdään esimerkiksi puolialastomia miehiä keikistelemässä tavoilla, mikä yleensä videoilla on jäänyt naisten tehtäväksi.

Videon yhteydessä YouTubessa kerrotaan, että sen inspiraationa ovat toimineet esimerkiksi Robin Thicken Blurred Lines – ja Benny Benassin Satisfaction -kappaleiden musiikkivideot. Nämä videot kannattaa katsoa ensin, jolloin Terrin kappaleen videosta saa vielä enemmän irti.

Katso ja kuuntele Terrin Oo hiljaa artikkelin yltä ja löydät sen myös Spotifystä täällä.

Lähde: Soundi