Tee ja koe nämä asiat Euroopassa ennen kuin kuolet – lue 10 vinkkiä

Euroopassa on paljon koettavaa, mutta erityisesti nämä kannattaa painaa mieleen.

Eurooppa pursuaa nähtävää ja koettavaa niin paljon, että valinnanvaraa riittää. Condé Nast Traveler -lehti listasi avuksi asioita, mitä Euroopassa kannattaisi tehdä ja kokea ennen kuin kuolet.

Alla on 10 lehden listaamaa vinkkiä:

1. Ota kanaalikierros Amsterdamissa

Kun olet Amsterdamissa, nappaa hieman paistettua silliä, tölkki olutta ja hyppää kanaalikierroksen kyytiin. Hollantilaiset eivät juuri välitä verhoista, joten kanaalikierroksen aikana voit kurkkia, miten paikalliset asuvat.

2. Käy ostoksilla Suurella basaarilla Istanbulissa

Se on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista markkinapaikoista, jossa ihasteltavaa riittää käsintehdyistä koruista tekstiileihin, mattoihin ja keramiikkaan, minkä rinnalla saatavilla on muun muassa laukkoja ja kenkiä.

3. Hullaannu Trinity Collgesta

Dublinissa, Irlannissa sijaitsevan suuren yliopiston kampusalue on todella kaunis. Trinity Collegessa on nähtävillä Kellsin kirja, jonka valmistivat munkin noin vuonna 800. Yliopiston kirjaston (kuvassa) pitkä huone on myös kokemuksen arvoinen, sillä siellä voi tuntea olevansa kuin Disneyn elokuvassa.

4. Naku-uinnille Ruotsissa

Kun aurinko nousee varhain aamulla, voi olla mieltä virkistävää pulahtaa puhtaaseen, kirkkaaseen, viileään veteen ennen aamukahvia. Jotkut saattavat tehdä sitä myös matkalla yöelämästä kotiin, mutta tämän kanssa on syytä olla varovainen. Tätä toki voi tehdä myös koti-Suomessakin, mutta miksei myös naapurimaassa reissatessa.

5. Kuljeksi läpi Kengsington Gardensin

Hyde Parkin länsipuolella sijaitsee Kensington Gardens, mikä on yksi Lontoon kauniimpia puistoja. Kensington Gardensissa on myös Kensingtonin palatsi, jossa prinsessa Diana asui, ja joka toimii nyt mun muassa prinssi Williamin ja hänen puolisonsa virallisena Lontoon residenssinä. Aurinkoisena kevätpäivänä se voi olla täynnä väkeä, mutta silti kokemuksen arvoinen.

6. Tutki Daavidin patsasta eri kulmista Firenzessä

Michelangelon veistämä korkea patsas on upea nähtävyys. Accademia di belle arti di Firenze -taideakatemian galleriassa sijaitseva patsas vangitsee huomion ja perspektiivi muuttuu, kun sitä katsoo vasemalta nähden lihaksikkaan vartalon ja oikealta yksinkertaisen miehen pelokkaat, mutta päättäväiset silmät ennen Goljatin kohtaamista. Patsaasta on myös kopio sen alkuperäisellä paikalla, Palazzo Vecchion ulkopuolella.

7. Syö ostereita Kroatiassa

Mali Stonin ostereiden makua on ylistetty vuosisatojen ajan. Huuhdo ne alas lasillisella paikallista valkoviiniä.

8. Nuku autossa Stuttgartissa

Saksan autopääkaupungissa, Stuttgartissa voi oikeasti nukkua autossa, joka on muutettu sängyksi. Autoteemaisessa V8 Hotel -hotellissa voit valita nukutko Volkswagen Beetlessä, Mercedes-Benzissä vaiko avokattoisessa Cadillacissa. Hotellia vastapäätä on Mercedes-Benzin tehdas, jossa voi myös vierailla.

9. Käy flamencoesityksessä Andalusiassa

Katso missä tahansa Andalusian kaupungissa flamencoesitys. Kauniin tanssin seuraamisen yhteyteen sopii hyvät ystävät ja viinipullo.

10. Ota kärryajelu läpi Krakovan vanhan kaupungin

Tämä puolalainen kaupunki on täynnä historiaa ja kulttuuria. Kaunis vanha kaupunki ja Wawelin linna ovat aina aikasi arvoiset, etenkin jos nautit niistä Krakovan tunnettujen hevosten vetämien kärryajeluiden kyydissä.

Lue lisää Condé Nast Travelerin vinkkejä täältä.

Lähde: Condé Nast Traveler


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.