Pidät varmaan hyvistä vinkeistä, joista tässä tulee nyt yksi sellainen.

Vinkki liittyy sitruunoihin, joita monikaan ei syö sellaiseen, vaan maustaa niillä esimerkiksi kalaa. Tämän kuultuasi saat sitruunoista irti vieläkin enemmän kuin, että pidät niitä pelkkinä mausteina. Et ole tainnut vielä kokeilla jäädyttää niitä?

Kun seuraavan kerran hankit sitruunoita, pistähän ne ihan ensimmäisenä pakastimeen. Sitä ennen ne ovat melko happaman makuisia. Kun ne käyvät pakastimessa, osa happamuudesta häviää. Siksi niiden syöminen on silloin paljon helpompaa ja ennen kaikkea nautinnollisempaa.

Kun sitruuna alkaa pakastamisen jälkeen taas lämmetä, happamuus vähenee ja palautuu hitaasti. Muista pestä sitruuna ennen pakastimeen laittoa, jotta voit syödä myös sen kuorta. Kuori on erittäin terveellistä. Se sisältää 5–10 kertaa enemmän vitamiineja, kuin sitruunassa oleva mehuosa.

Ota sitruunat pois pakastimesta, kun ne ovat täysin jäätyneitä. Kuten sitruunan sisus, myös pakastettu kuori maistuu paljon maukkaammalle kuin sula kuori. Voit raastaa sitä esimerkiksi salaatin sekaan, vesilasilliseen tai vaikka jäätelön päälle.

Lähde: Tips and Tricks