Tutkimuksen mukaan monet muuttavat ruoanlaittotottumuksiaan sosiaalisessa mediassa näkemiensä ruuanlaittoon liittyvien ohjeiden perusteella.

Mutta mikä saa erilaiset ruoanlaittotrendit leviämään? On olemassa tietysti useita tekijöitä, mutta yleisin syy liittyy ruuanlaiton helppouteen. Myös sillä on vaikutusta, kuinka helposti ohjeissa olevat ainekset ovat hankittavissa eivätkä ne ole mitenkään pelottavia. Sekin on huomattu, että esimerkiksi kanaa sisältävät ohjeet eivät tule kovin helposti suosituiksi, koska ne eivät kiinnosta heitä, jotka eivät syö lihaa. Se näkyy myös vuonna 2021 viraalihiteiksi nousseissa ruokaohjeissa.

Vuoden 2021 hittiruuat, joiden ohjeita jaettiin kiivaasti sosiaalisessa mediassa

Uunissa paistettava fetapaistos

Kun suomalainen ruokabloggaaja Jenni Häyrinen julkaisi TikTok-palvelussa tästä ruoasta videon, niin ihmiset ympäri maailmaa hullaantuivat siihen. Kyseessä on uunissa paistettava feta-tomaattipaistos, jota syödään pastan kera.

Tortilla hack, jossa täytteenä voi olla lähes mitä tahansa

Tässä on kyseessä herkullinen wrap/quesadilla, jossa voidaan käyttää periaatteessa loputtomia makuyhdistelmiä. Tätä herkkua on helppo syödä. Sen ideana on se, että tortillaan tehdä viilto keskeltä ulkoreunaan asti. Sen jälkeen tortilla täytetään siten, että siinä ajatellaan olevan neljä yhtä suurta ympyrän sektoria. Kun kaikki sektorit on täytetty, tortilla taitellaan kolmioksi ja paistetaan pannulla.

Luonnon murot

Tähän luonnon muroiksi kutsuttuun herkkuun tarvitaan granaattiomenan siemeniä, karhunvatukoita, mansikoita ja mustikoita, joiden päälle kaadetaan vielä kookosvettä.

Pestomunat

Tämäkin ohje on todella yksinkertainen ja helppo. Sen idea on se, että munien valmistamisessa käytetään rasvan sijaan pestoa. Kun esimerkiksi paistaa munakokkelia peston seassa, voi sen laittaa sen jälkeen paahtoleivän päälle ja lisätä vielä Ricotta-juustoa, avokadoa, hunajaa ja chilijauhetta.

Pakastettu hunajahyytelö

Tämä on vuoden 2021 viraalihiteiksi nousseista ruokaohjeista helpoin. Siinä pistetään hunaja pakkaseen. Hunaja ei jäädy siellä kokonaan, vaan siitä tulee siellä ihanaa hyytelöä. Tällä kylmällä herkulla voi herkutella vaikkapa kuumana kesäpäivänä, joita tässä vielä tovin odotella.

Lähde: The List