Onko sinut joskus ghostattu ja olet miettinyt, mistä se johtui? Tiede saattaa nyt selittää syyn!


Ghostaaminen, eli toisen ignooraaminen, on eräs ikävimmistä ilmiöistä deittailussa, ja se herättää jätetyssä osapuolessa lähes poikkeuksetta hämmennystä, epävarmuutta ja mahdollisesti myös itsesyytöksiä. Kun toinen katoaa elämästä ja lupaavasti sujuneesta romanssista ilman selityksiä, on todella vaikea tietää, miten tilanteeseen pitäisi suhtautua.


Joskus romanssi loppuu selkeistä syistä, kuten välimatkasta tai muista ulkoisista syistä. Usein suhteen loppu jää jätetyn osapuolen kannalta täydeksi mysteeriksi: mitä ihmettä tapahtui, ja miksi toinen vain hävisi?


Nyt tiede on kuitenkin löytänyt syyn, miksi moni mies turvautuu ghostaamiseen. Syy liittyy siihen, että on olemassa lyhyen aikavälin pariutumista, sekä pitkän aikavälin pariutumista. Kun lyhyen aikavälin pariutuminen merkitsee käytännössä vain seksiä, on pitkän aikavälin pariutuminen vakavampaa ja tähtää pitkäaikaiseen suhteeseen.


Tiede paljastaa, että miehen seksuaalipsykologia ja hormonit voivat sekoittaa suhteen alussa hänen kokemansa signaalit siitä, hakeeko hän suhteesta lyhyen vai pitkän aikavälin pariutumista. Asiantuntija kertoo, että miehet kokevat tunteita suhteen alussa eri tavalla kuin naiset. Mies tuntee aluksi lähinnä fyysistä vetovoimaa, mutta jos tunne on tarpeeksi voimakas, mies saattaa kuvitella olevansa oikeasti rakastumassa.


Mies ei siis aluksi välttämättä valehtele, jos hän puhuu yhteisestä tulevaisuudesta kanssasi, sillä hän saattaa sillä hetkellä oikeasti luulla haluavansa kanssasi vakavan suhteen.


Mielenkiintoista on, että miehen tunteet selvenevät yleensä hänelle itselleen ensimmäisen 90 päivän, eli 3 kuukauden kuluttua suhteen alusta. Tässä ajassa mies siis tajuaa, ovatko tunteet todellisia, vai sekoittiko hän ne pelkkään fyysiseen vetovoimaan.


Jos mies siis kokee erehtyneensä tunteissaan, tässä kohtaa tapahtuu ghostaus. Asiantuntijan mukaan onkin hyvin yleistä, että ghostaaminen tapahtuu noin kolmen kuukauden kuluttua suhteen alusta.


Vaikka tämä kuulostaakin epäreilulta ja todella huonolta tavalta hoitaa tilanne, voit myös itsekin vaikuttaa asioiden kulkuun.


Ensinnäkin: pidä mielessäsi 90 päivän sääntö. Koita ottaa tämä suhteen alkuaika itsekin rennosti ja pyri olemaan laskematta suhteenne varaan liikaa. Ole myös rehellinen hänelle omista tarkoitusperistäsi: jos olet itse etsimässä vakavaa suhdetta, kerro se hänelle. Pidä myös huolta omasta hyvinvoinnistasi ja panosta elämäsi muihin osa-alueisiin kuten ystäviin ja harrastuksiin.


Kun ensimmäiset 90 päivää ovat takana, tiedät paljon paremmin, missä mennään. Jos hän ghostaa sinut, et ole menettänyt paljoakaan ja voit silti hyvin. Jos hän pysyy rinnallasi, tiedät, että nyt luvassa on jotain upeaa, johon voit jo luottaa!

Jaa artikkeli myös deittaileville ystävillesi, jotka haluavat tietää, miksi mies ghostaa!

Lähde: Cosmopolitan