Yhdysvaltalaiset synnytyslääkärit ja gynekologit ovat korostaneet iän merkitystä naisten hedelmällisyydelle.

Yhdysvaltalaiset synnytyslääkärit ja gynekologit ovat yhdistyksensä kautta painottaneet, että naisten mahdollisuus saada lapsia laskee asteittain, mutta merkittävästi se laskee alkaen 32 ikävuoden tienoilta ja entistä nopeammin 37 vuotta täytettyään.

Yhdistyksen jäsen, lääkäri Samantha Butts korostaa kuitenkin Huffington Postin haastattelussa, että lausunnon tarkoituksena ei ole huolestuttaa naisia tai väittää, että ikä on pääsyy hedelmällisyysongelmiin.

”En voi kuvitella, että joku sanoisi potilaalle, että hänen täytyy olla tiettyyn ikään mennessä raskaana. Mutta mielestäni on meidän lääkäreiden vastuulla tarjota potilaillemme informaatiota, jotta heillä on puitteet miettiä asioita”, Butts kertoi.

Tämä mielipide päivittää aiempaa, vuonna 2008 julkaistua, mutta Buttsin mukaan löydökset ovat suurilta osin samat. Päivitetty versio käyttää vain voimakasta kieltä rohkaistakseen raskaaksi tulemisen kanssa kamppailevia naisia käymään hedelmällisyysasiantuntijoiden luona.

Yli 35-vuotiaiden naisten pitäisi nyt julkaistun lausunnon mukaan saada nopeutettu arviointi ja mahdollisesti aloittaa hoidot yritettyään saada lapsen alulle puolen vuoden ajan siinä onnistumatta tai jo aiemmin kliinisen tarpeen mukaan. Yli 40-vuotiailla entistä nopeammat arvioinnit ja hoidot ovat perusteltuja.

Synnytyslääkäreiden ja gynykologien yhdistyksen lausunnon mukaan munasolun laadun, määrän ja tiettyjen hormonien muutokset eivät ole ainoita ikään liittyviä asioita, jotka voivat vaikuttaa hedelmällisyyteen. Naisten vanhentuessa myös riski tiettyihin terveysongelmiin kasvaa ja se voi myös vaikuttaa hedelmällisyyteen.

Buttsin mukaan naisten pitäisi säännöllisesti käydä naisten terveysasiantuntijoiden ja perusterveydenhuollon lääkäreiden vastaanotolla optimoidakseen heidän kokonaisvaltaisen terveytensä ja eliminoidakseen tavat, jotka voivat vaikuttaa hedelmällisyyteen. Myös suora keskustelu omista lisääntymissuunnitelmista on suotavaa oman lääkärin kanssa.

Butts uskoo, että mitä enemmän naiset ymmärtävät tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa hedelmällisyyteen, sen parempi.

”Näiden asioiden opettaminen on erittäin tärkeää”, hän kertoi.

Lähde: Huffington Post


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia