Ei voi olla parempaa tapaa ilmaista rakkauttaan kumppanilleen kuin suudelma.

Suudelma on kaunis rakkauden osoitustapa. Sillä on tärkeä rooli suhteiden vahvistumisessa. Se tekee hyvää fyysiselle terveydelle, koska se parantaa immuniteettia ja polttaa kaloreita. Siitä on hyötyä myös mielenterveydelle, koska se vähentää stressiä.

Kansainvälisenä suutelupäivänä 2021 on hyvä tietää muutama suuteluun liittyvä fakta:

1. Jos suutelet kumppaniasi yhden minuutin ajan, voit polttaa jopa 26 kaloria. Jos suutelet joka päivä, voi se lisätä elinvuosiasi.

2. Jokainen 10 sekunnin mittainen kielisuudelma johtaa 80 miljoonan bakteerin vaihtoon, mutta se auttaa puhdistamaan suusi, koska se tuottaa ylimääräistä sylkeä. Tämä puolestaan ​​auttaa torjumaan hampaiden rappeutumista.

3. Tutkimukset ovat osoittaneet, että suuteleminen auttaa vähentämään stressiä ja parantamaan terveyttä.

4. Ihminen viettää keskimäärin 336 tuntia elämässään aikaa suutelemisen parissa, joka vastaa kahta viikkoa elämästämme.

5. Keskiajalla, jolloin ihmiset eivät kyenneet lukemaan ja kirjoittamaan, ihmiset allekirjoittivat nimensä X: llä ja sen jälkeen suutelivat merkkiä osoittaakseen vilpittömän aikomuksensa.

6. Koirat ovat eniten suudeltu lemmikki. Noin 75 % ihmisistä suutelee lemmikkejään, mutta 70 % sanoo, että koirat ovat parhaita lemmikkieläimiä, joita suudella. 21 % suutelee kissojaan, seitsemän prosenttia haluaa suudella lintujaan ja kaksi prosenttia suutelee matelijoita.

7. Rotujenvälinen suudelma näytettiin ensimmäistä kertaa televisiossa Star Trekin jaksossa vuonna 1966.

8. Brittiläisen tutkijaryhmän mukaan jokaiseen ranskalaiseen suudelmaan liittyy 146 eri lihaksen liikettä, joista 34 on kasvojen.

9. Afrikassa ihmiset suutelevat usein maahan, jolla heidän päällikkönsä käveli. Italiassa ihmiset suutelevat toisiaan tervehtimisen takia.

10. Elena Undone -tapahtumassa vuonna 2010 näyttelijät Necar Zadegan ja Traci Dinwiddie suutelivat toisiaan ennätyksellisen 3,23 minuutin ajan. Todellisen elämän pisimmän suudelman maailmanennätyksen tekivät Ekkachai ja hänen Thaimaasta kotoisin oleva suuteluparinsa Laksana Tiranarat. He suutelivat toisiaan 58 tuntia, 35 minuuttia ja 58 sekuntia.

Nyt pussailemaan!

Lähde: News18