Miesten viehtymys nuoriin naisiin ei liitykään aina ulkonäköön.


On melko yleistä, että vanhemmilla miehillä on käsipuolessaan nuorempia naisia. Yleisesti on tietenkin oletettu, että tämä johtuu pääasiassa nuorempien naisten ulkonäöstä. Ei ole kovin kaukaa haettua olettaa, että terhakkaammat rinnat, pitkät kiiltävät hiukset ja kimmoisa iho vetoavat voimakkaasti miehiin.


Tätä on yleensä selitetty myös evoluution näkökulmasta, sillä edellä mainitut ominaisuudet viestittävät miehelle alitajuisesti, että nainen on kykeneväinen lisääntymään ja sen lisäksi saamaan mahdollisimman terveittä jälkikasvua.


Nyt on kuitenkin esitetty myös kilpaileva teoria, jonka mukaan miehet pitävät nuoremmista naisista sen vuoksi, että heidän mielipiteensä eivät vielä ole täysin muovautuneet ja he kokevat vanhemman miehen olevan asioista oikeassa. Mies ikään kuin hakee nuoremmalta naiselta ihailua osakseen.


Suomessa on tehty asiaan liittyen myös erittäin mielenkiintoinen tutkimus, joka osoittaa, että taustalla on monimutkaisempia asioita. Tutkimus muun muassa osoittaa, että maissa, joissa sukupuolet ovat mahdollisimman tasa-arvoisia keskenään, pariskuntien ikäerot ovat pienemmät.


Oli syy mikä hyvänsä, yleismaailmallista silti on, että miehet yleensä valitsevat itselleen itseään nuorempia kumppaneita.


Kumpaan sinä uskot enemmän? Siihen, että mies haluaa lisääntymiskykyisen kumppanin, vai naisen, joka ihailee häntä?


Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Health Digest