Tämä tapa voi tehdä parisuhteesta vahvemman – tapa todennäköisempi miehillä kuin naisilla

Pariskunnille kehittyy usein oma ”rakkauden kieli” ja he kutsuvat toisiaan erilaisilla hellittelynimillä.

Tämä on vain hyvä asia. Kyselytutkimuksen mukaan hellittelynimiä käyttävillä pareilla voi olla vahvemmat parisuhteet, kertoo Metro.

Kansainväliseen kyselytutkimukseen osallistui yli tuhat ihmistä, joista 51 prosenttia oli amerikkalaisia ja 49 prosenttia eurooppalaisia. Tulosten perusteella hellittelynimien käyttö on hieman yleisempää Atlantin toisella puolen: 87 prosenttia amerikkalaisista sanoi käyttävänsä hellittelynimiä, kun taas eurooppalaisista niin tekee noin kolme neljästä, 74 prosenttia.

Superdrug Online Doctorin teettämän kyselyn mukaan hellittelynimien käyttö on todennäköisempää miehillä kuin naisilla. Kyselyn mukaan 85 prosenttia miehistä kutsuu kumppaniaan hellittelynimillä ja naisista samoin tekee 76 prosenttia, minkä lisäksi miehet käyttävät 11 prosenttia todennäköisemmin hellittelynimiä sängyssä naisiin verrattuna.

Kyselyyn osallistuneiden joukossa hellittelynimiä käyttävät parit olivat todennäköisemmin tyytyväisempiä parisuhteisiinsa kuin he, jotka eivät käyttäneet niitä. Hellittelynimiä käyttävistä amerikkalaisista pareista 16 prosenttia oli todennäköisemmin tyytyväisiä suhteeseensa, kun taas eurooppalaisten parien kohdalla vastaava lukema oli yhdeksän prosenttia.

Mitä tahansa ei kannata käyttää

Metron mukaan ei kuitenkaan kannata käyttää mitä tahansa hellittelynimeä kumppanistaan. Vihatuimpia ja inhotuimpia hellittelynimiä ovat isä-sanan väännökset (papi, 73% ja daddy 72%) sekä liian siirappiset nimet, kuten sweet cheeks (66%) ja muffin (61%).

Daddy-sanan käyttöön liittyvä kielteisyys koski kuitenkin enemmän arkikäyttöä, sillä 12 prosenttia amerikkalaisita väitti nauttivansa sen käytöstä makuuhuoneessa kumppaninsa kanssa. Euroopassa se ei ole yhtä suosittu: vain kolme prosenttia käyttää daddy-sanaa makuuhuoneen puolella.

Koska hellittelynimien käyttö on osa parien salaista rakkauden kieltä, ovat ne usein ainutlaatuisia parille itselleen. Näin ei kuitenkaan ole kaikkien kohdalla ja kysely paljasti, että 44 prosenttia miehistä ja 36 prosenttia naisista kierrättää hellittelynimiä suhteesta toiseen.

Hellittelynimien käytölle on myös selvä syy. EHarmonyn parisuhdeasiantuntija Rachael Lloydin mukaan omat nimet ovat ainutlaatuisen henkilökohtaisia, mutta hellittelynimet voivat luoda lisäkerroksen intiimiyttä.

”Olivatpa ne kammottavia tai suloisia, ne voivat toimia ainutlaatuisena jaettuna kielenä kahden ihmisen välillä”, hän kertoi Metrolle.

Jännitteiden lievitystä ja lohtua

Lloydin mukaan lempi- ja hellittelynimet ovat usein imartelevia ja niiden toistuva käyttö voi olla positiivisten vahvistusten lähde.

”Hellittelynimien pehmeys voi myös auttaa lievittämään jännitteitä stressaavina aikoina tai lohduttaa, kun suhteen toinen osapuoli kaipaa hieman lisävahvistusta”, hän sanoi.

Hellittelynimien käytöllä voi olla tämän lisäksi toinenkin syy, josta olemme julkaisseet artikkelin aiemmin. Lue lisää hellittelynimien käytön syistä täällä ja halutessasi tutustu Superdrug Online Doctorin kyselyn tuloksiin tarkemmin täällä.

Lähde: Metro


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.