Monet suosivat luomua valinnoissaan, mutta ehkäisyssä se ei ole hyvä idea!

Maailmalla on levinnyt laajasti trendi, jossa naiset pesevät vaginaansa tuoreella sitruunamehulla, jonka väitetään toimivan sekä ehkäisykeinona, että myös loistavana pesuaineena vaginalle.

Sitruunamehua suosivat naiset väittävät esimerkiksi, että kun genitaalit pesee seksin jälkeen sitruunamehulla, se poistaa tehokkaasti genitaaleihin jääneen sperman, mikä puolestaan ehkäisee raskaaksi tulemista.
Lisäksi monet naiset ovat väittäneet, että sitruunamehun avulla saa vaginan raikkaaksi ja puhtaaksi, ja sen avulla pääsee ikävistä hajuista eroon.

Asiantuntijat ovat nyt kuitenkin puhuneet, eivätkä todellakaan suosittele sitruunamehua kenellekään, ei pesuaineena eikä missään nimessä ehkäisykeinona. Asiantuntijat varoittavat, että koska sitruunamehua on hyvin hapokas, se voi vahingoittaa vaginan herkkiä limakalvoja pahasti. Vaginasta tulee ärtynyt ja voit joutua kärsimään kovista kivuista seksin aikana. Se sekoittaa alapääsi pH-tasapainon kokonaan ja voit saada erilaisia tulehduksia sinne, minne et niitä todellakaan haluaisi.

Asiantuntijat myös toteavat sen, minkä pitäisi olla itsestään selvää jokaiselle muutenkin: sitruunamehu ei todellakaan ole hyvä tapa suojautua raskauksilta. Sitruunalla ei ole minkäänlaisia ehkäiseviä vaikutuksia, joten sen varaan ei todellakaan kannata laskea!

Käytä siis sitruunasi vain ruoan laittoon tai maksimissaan kasvonaamioosi, mutta pidä hedelmä kaukana vaginastasi!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The Sun / Kuva: Noah Buscher