Kaikki pikaruuaksi laskettava ei ole epäterveellistä; tästä siitä hyvä esimerkki!

Pikaruoka ei yleensä tee hyvää terveydellesi eikä muodoillesi. Vaikka burgerit, pizza, kebab, ranskalaiset ja muut pikaruuat ovatkin herkullisia, kaikki ovat tietoisia siitä, että niillä on herkullisuutensa ohella myös paljon negatiivisia vaikutuksia meihin.

Pikaruoka on yleensä pumpattu täyteen rasvaa ja suolaa, eikä siinä ole juurikaan hyödyllisiä ravinto- tai hivenaineita. Jos huomaat hakeutuvasi säännöllisesti pikaruuan ääreen, huomaatkin hetken kuluttua luultavasti, että farkkusi kiristävät, verenpaine on koholla ja keho tuntuu raskaammalta. Mahdollisesti huomaat jopa masennusoireita, sillä prosessoidun ja uppopaistetun ruoan on todettu myös aiheuttavan masennusta.

On kuitenkin olemassa eräs ruoka, joka voidaan laskea pikaruoaksi, mutta jota voit silti syödä hyvällä omallatunnolla. Tämä ruoka on falafelit.

Nämä Lähi-Idästä tulevat herkulliset pallurat on valmistettu pääosin kikherneistä, jotka sisältävät muun muassa runsaasti proteiinia, foolihappoja, rautaa ja sinkkiä. Tämä ruoka soveltuu loistavasti muun muassa diabeetikoille, ja sen on todettu tekevän hyvää myös sydämen ja verisuonien terveydelle.

Ainoa negatiivinen asia falafeleissa on se, että ne usein uppopaistetaan. Jos kuitenkin teet falafeleja itse kotona, voit uppopaistamisen sijaan myös paistaa ne pannulla tai uunissa, mikä tekee tästä herkusta vieläkin terveellisemmän!

Kun seuraavan kerran haluat herkutella, valitse falafelit!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Cosmopolitan / Kuva: Pablo Merchán Montes, Unsplash