Jokainen on niin vanha kuin miltä itsestä tuntuu. Se ei ole ehkä ihan täysin totta.

Tutkimuksen mukaan se on kuitenkin totta, että ennen vanhuus alkoi paljon aikaisemmin kuin nyt. Tämän hetken isovanhemmat tuntevat olonsa 12 vuotta nuoremmaksi kuin ennen tunnettiin samassa iässä. Mutta mikä onkaan tällä hetkellä sellainen ikä, jota pidetään vanhana. Vanhuuden rajaa tutkittiin kyselyn avulla.

Tästä syystä 60 voisi olla uusi 40

Kyselyllä siitä, että missä iässä alkaa olemaan vanha, saatiin selville tarkka ikä. Sen mukaan tällä hetkellä eläkeiässä olevat uskovat olevansa todella vanhoja vasta pitkälle yli 70-vuotiaina. Yli kolmannes (38 %) kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että vanhuus alkaa vasta yli 80-vuotiaana. Heistä 46 % oli sitä mieltä, että he ovat paremmassa kunnossa kuin heidän omat vanhempansa samassa iässä.

Jopa 40 % vastanneista kertoi hauskasti, että heidän mielestään 60 on uusi 40. Monien mielestä salaisuus on siinä, että he viettävät paljon aikaa lastenlastensa kanssa. Heidän mielestään myös se pitää virkeänä, kun ratkaisee erilaisia pulmia.

Se ikä, joka tutkimuksen mukaan oli tarkka ikä vanhuuden alkamiselle, oli 76-vuoden ikä.

Myös hyvä fyysinen kunto pitää nuorekkaana. Jopa 28 % kyselyyn vastanneista 60-vuotiaista harjoittelee vähintään kolme kertaa viikossa.

Lähde: Metro