On varmasti vaikea uskoa, että sillä äänensävyllä, jolla puhuu tietyssä elämänvaiheessa, voi olla elämään suuresti vaikutusta.

Äänensävyllä saattaa olla paljon tärkeämpi osa elämässäsi kuin voisit uskoa, varsinkin suhteesi suhteen. Se, miten sanot jonkin asian, voi olla jopa tärkeämpää kuin se, mitä siinä sanot. Se voi itse asiassa osoittaa sen, kuinka pitkä ja onnistunut parisuhteesi tulee olemaan.

Erässä tutkimuksessa luotiin algoritmi, joka jakoi äänitallenteet akustisiin ominaisuuksiin, siten että niissä käytettiin puheenkäsittelytekniikoita. Se on prosessi, jossa tulkitaan puhesignaaleja, koitetaan ymmärtää niitä ja selvitetään, miten niihin reagoidaan.

Tutkimuksessa huomattiin, että esimerkiksi sävelkorkeus, intensiteetti ja värinä voivat viitata suuriin tunteisiin ja että ihmisten äänensävyn ja heidän avioliittonsa onnistumisen välillä oli korrelaatio. Algoritmi kykeni ennustamaan oikein, olisivatko parit yhdessä vielä viiden vuoden päästä.

On vaikea tietää, vaikuttaako puhetyyli oikeasti ihmissuhteisiin, mutta kannattaa silti miettiä millaisella äänensävyllä puolisolleen puhuu.

Lähde: Your Tango

LUE MYÖS