Tutkimusten mukaan tietynlaiset treffit voivat sytyttää pariskunnan välisen intohimon.

Austinissa, Teksasissa esitellyn tutkimuksen mukaan tuplatreffeillä käyvät pariskunnat ovat tyytyväisempiä suhteisiinsa ja tuntevat olevansa läheisempiä kumppaninsa kanssa. Kaksiosaiseen tutkimukseen osallistui 150 pariskuntaa, joiden avulla seurattiin, kuinka kanssakäymiset muiden pariskuntien kanssa vaikuttivat osallistujien suhteisiin.

Kun pariskunnat keskustelivat yksityiselämästään toisen parin kanssa, he olivat onnellisempia suhteistaan. Onnelliset tuntemukset kasvoivat enemmän, kun toinen pariskunta vastasi positiivisesti parin kertomuksiin, kuten olemalla sympaattisia tai ymmärtäväisiä.

Kyseinen tutkimus ei testannut on esimerkiksi ystäville tai vanhemmille avautumisella samanlainen vaikutus. Tutkimuksen pääkirjoittaja Keith Welkerin mukaan kannustavan palautteen saaminen muilta voi validoida parisuhdetta.

Jos haluat siis parantaa sidettäsi kumppaniisi tuplatreffein, Welker ehdottaa kutsumaan toisen parin syömään, sillä koti-illalliset tarjoavat paremman mahdollisuuden henkilökohtaisille keskusteluille kuin meluisat ravintolat.

Lähde: Women’s Health