Kaupat pursuavat valikoimaa kasvonaamioiden suhteen.

Kasvonaamion voi tehdä näppärästi myös itse kotona samoista aineksista, joita käytetään ruoanlaitossa. Erilaisia tee se itse -ohjeita on monia, ja tässä esitellään yksi sellainen.

Lisäaineettoman Drunk Elephant -ihonhoitotuotesarjan perustanut Tiffany Masterson on nimittäin paljastanut yhden kotioloissa suosimansa DIY-kasvonaamion ohjeen Glamourille. Ohje perustuu Drunk Elephantin TLC Framboos Glycolic Night Serumiin.

Mastersonin ohjeessa on ravitsevia hedelmäentsyymejä ja luonnollisia antibakteerisia ainesosia, jotka saavat ihosi hehkumaan. Ainesosaluettelon ohessa on Mastersonin kuvaukset niiden vaikutuksista.

Nämä ainekset tarvitset kasvonaamion tekoon:

– 0,6 dl (1/4 cup) papaijaa, jossa on entsyymiä, joka kuorii ja kirkastaa ihoa.

– 5 tummaa rypälettä, Masterson käytti Concord-lajiketta.

”Rypäleiden kuoressa on resveratrolia, joka toimii kiinteyttämisaineena ja parantaa ihon hehkua, sävyä ja kimmoisuutta”, Masterson kertoi.

– 1 teelusikallinen tuoretta limemehua, mikä Mastersonin mukaan muun muassa hillitsee aknea aiheuttavan bakteerin kasvua.

– 3 teelusikallista tavallista kreikkalaista jogurttia.

”Laktoosientsyymit liuottavat likaa ja ravitsevat ihoa”, Masterson sanoi.

– 0,6 dl hunajaa, joka pursuaa antioksidantteja, on antibakteerinen ja puhdistaa ihoa avaten huokosia.

– 1/2 teelusikallista kurkumaa, joka Mastersonin mukaan vähentää punoitusta, rasvaisuutta ja pigmentaatiota.

Näin valmistat DIY-kasvonaamion:

Lämmitä ensin hunajaa pienessä kattilassa matalalla lämmöllä muutama sekunti ja sitten lisää se tehosekoittimeen yhdessä tuoreen papaijan, kreikkalaisen jogurtin, limemehun, rypäleiden ja kurkuman kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Kun seos on tasainen, levitä sitä ohut kerros kasvoille. Anna sen kuivua kymmenen minuutin ajan, minkä jälkeen poista se hellästi lämpimällä, märällä pesulapulla pyörivin liikkein, mikä samalla poistaa kuolleita ihosoluja.

Käytä kasvonaamiota kerran viikossa tai kun koet ihosi kaipaavan piristystä.

Lähde: Glamour