Uuden tutkimuksen valossa sooloseksi vaikuttaisi olevan tapa, joka tarjoaa intensiivisimmän nautinnon – ainakin naisille.

Useampi nainen saa parhaat orgasminsa masturboimalla kuin yhdynnässä, ilmenee seksuaalisen hyvinvoinnin brändi Lovehoneyn teettämästä tutkimuksesta. Metron mukaan tutkimuksessa yli kolmannes (36 %) naisista kertoi saavansa parhaat orgasminsa sooloseksissä, kun taas noin neljännes (24 %) sai parhaat orgasminsa seksissä kumppanin kanssa.

Vastaavasti miehistä yli puolet (51 %) kertoi saavansa intensiivisimmät orgasminsa yhdynnässä ja vain viidennes (21 %) valitsi itsetyydytyksen. Vaikka naisilla sooloseksi antaa enemmän nautintoa, on sen harrastaminen yleisempää miehillä: 67 prosenttia miehistä masturboi säännöllisesti, kun naisten vastaava luku on 39 prosenttia.

Tutkimuksen mukaan niin naiset kuin miehet käyttävät sooloseksiin lähes yhtä paljon aikaa. Metro kertoo, että suosituin valinta tutkimuksessa oli 5-10 minuuttia niin miehille (46 %) kuin naisille (48 %).

Yleisin syy sooloseksin harrastamiselle on seksuaalisen jännitteen vapauttaminen ja rentoutuminen. Miehet masturboivat todennäköisemmin tylsyyden lievittämiseksi (23 % vrt. 16 % naisista), kun taas naiset enemmän sen takia, koska se tuntuu hyvältä (52 % vrt. 48 % miehistä) tai koska se boostaa mielialaa (34 % vrt. 27 % miehistä).

”Tämä uusi tutkimus osoittaa selvän itsetyydytyseron naisten ja miesten välillä siinä, miten usein he masturboivat ja miten se vaikutta heidän seksuaaliseen onnellisuuteen”, Lovehoneyn edustaja kommentoi tuloksia.

Sooloseksitavoissa eroja naisten ja miesten välillä

Tutkimuksessa ilmeni, että seksilelujen käyttäminen itsetyydytyksen aikana on selvästi yleisempää naisilla kuin miehillä. Naisista niitä hyödyntää kolme neljästä (75 %) ja miehistä vain kolmannes (35 %).

Metron mukaan porno oli tutkimuksessa yleisin kiihottava tekijä naisille sekä miehille, ja sen valitsi 68 prosenttia miehistä ja 45 prosenttia naisista. Naiset todennäköisemmin ajattelevat omaa rakastajaansa sooloseksin aikana kuin miehet (37 % vrt. 27 % miehistä), kun miehet sen sijaan todennäköisemmin innostuvat seksiä tuntemattoman kanssa -fantasioista (26 % vrt. 19 % naisista).

Tutkimuksesta selvisi myös, että ex-kumppanin ajatteleminen sooloseksin aikana on yleisempää miehille, joista 18 prosenttia tekee niin, kun naisista samoin tekee vain 11 prosenttia. Julkkisfantasiatkin ovat suosituimpia miesten keskuudessa kuin naisten (15 % vrt. 11 % naisista).

Tutkimuksen mukaan sooloseksitavoista ei juuri puhuta, vaan ne pidetään salassa. Miehistä yli puolet (53 %) ja naisista hieman alle puolet (47 %) paljasti tutkimuksessa, ettei kerro sooloseksitavoistaan kenellekään.

Lovehoneyn tutkimukseen osallistui yhteensä 2 000 henkilöä, joista puolet oli miehiä ja puolet naisia.

Lähde: Metro