Saara Aalto ei ole ainoa suomalainen, josta on viime aikoina kirjoiteltu mediassa Suomen rajojen ulkopuolella.

Talent Suomi -ohjelman voittaja kruunattiin suorassa finaalilähetyksessä joulukuun alussa ja nyt hänestä uutisoidaan Suomen rajojen ulkopuolellakin, kun video finaalilähetyksestä on alkanut levitä verkossa.

Nahkatrumpetisti Antton Puonti voitti kilpailun esitettyään finaalilähetyksessä John Lennonin ja Yoko Onon kirjoittaman Happy Xmas (War Is Over) -kappaleen tehden pieruääniä käsillään. Video esityksestä on julkaistu ohjelmaformaatin virallisella YouTube-kanavalla, mistä se on levinnyt esimerkiksi Daily Mailin, Metron sekä Cosmopolitanin sivuille.

”Suomen Talent-ohjelman voittanut mies on todella maailman taitavin henkilö”, otsikoi Cosmopolitan artikkelinsa Puonnista.

Metro taas spekuloi, että kenties Puonti voisi joskus duetoida Britannian versioon Talent-ohjelmasta osallistuneen Mr. Methanen kanssa – katso hänen esityksensä vuodelta 2009 täältä. Eri mediasivustojen lisäksi Puonnin esitys on nostettu esiin muun muassa suosituilla Reddit– ja 9Gag-sivustoilla.

Voitto poiki Puonnille 30 000 euroa – ja ainakin yhden viraalivideon. Voit katsoa voiton tuoneen esityksen artikkelin yltä ja lisää vastaavia versioita eri kappaleista löydät hänen YouTube-kanavaltaan täältä.