Paheksujien mielestä tyttö on liian nuori meikkaan, kun taas tyttöä puolustavat ovat kertoneet itsekin leikkineen meikeillä lapsena.

Pienet lapset ottavat mallia itseään vanhemmista monissa asioissa ja kun nykyisin meikkitutoriaalien julkaiseminen on niin suosittua, ei liene yllätys, että pikkulapsetkin innostuvat siitä. Yksi heistä on 3-vuotias Liriana, josta julkaistut meikkivideot ovat nousseet esiin Instagramista.

Yhdellä tytön suosituimmalla videolla hän laittaa kasvoilleen niin peitevoidetta, luomiväriä, poskipunaa, ripsiväriä ja huulipunaa. Lopputulos on todella vaikuttava ja Liriana on selvästi erittäin taitava meikkaamaan – katso video alta.

Lirianan Suella-äidin mukaan tyttö yleensä pyytää äitiään laittamaan musiikkia soimaan ja alkaa sitten vain leikkiä. ”Hän meikkaa itse alusta loppuun. Minä vain istun vieressä ja kuvaan, kun hän tekee omaa juttuaan”, äiti kertoi Yahoo! Lifestylelle.

”Liriana tykkää matkia kaikkea, mitä teen. Kirjaimellisesti kaiken on sovittava yhteen minun kanssa: asumme, meikki, hiukset! Se on niin hauskaa ja hän on ollut tällainen noin 1,5-vuotiaasta lähtien”, hän paljasti.

Alla toinen esimerkki Lirianan meikkivideoista.

Yahoo! Lifestylen mukaan Lirianan äiti julkaisi suositun videon Instagramissa lokakuussa ja muutama viikko myöhemmin somessa todella suosittu meikkitaiteilija Huda Kattan jakoi Lirianan meikkivideon omalla Instagram-sivullaan, missä se sai yli miljoona katselua. Joulun alla video jaettiin MyMakeupCoverin Instagram-sivulla ja se lähti leviämään uudelleen somessa.

Kun video on saanut näkyvyyttä, on sitä alettu myös kommentoida ja mielipiteet ovat jakautuneet kahteen leiriin. Osaa Lirianan meikkaaminen ja hänen taidokkuutensa meikkien kanssa ovat ihastuttaneet ja monet ovatkin sanoneet, miten tyttö on heitä itseään parempi meikkaamaan ja arvelleet, että hänestä tulee ammattilainen.

”Hän on söpöläinen”, Huda Kattan ihasteli Yahoo! Lifestylen mukaan.

Toiset sen sijaan ovat sitä mieltä, että Liriana on aivan liian nuori meikkaamaan. Kommentoijat ovat myös suositelleet, että Lirianan pitäisi innostua toisenlaisista harrastuksista, kuten piirtämisestä tai uimisesta, jotta hän ei miettisi meikkaamista.

”Kun hänestä tulee teini-ikäinen, voi hän sitten hullaantua meikeistä. Antakaa hänen nyt elää lapsuuttaan, koska se ei koskaan tule takaisin. Älkää rohkaisko hänen vanhempaansa antamaan hänelle meikkejä ja videokuvauksia”, eräs kommentoija kirjoitti.

”Hyvän tähden, miksi emme opeta tytöille, että luonnollinen kauneus on nätimpää”, toinen kommentoija ihmetteli.

Alkuun negatiiviset kommentit vaivasivat Lirianan äitiä, joka on puolustellut tyttönsä meikki-innostusta.

”Tyttäreni ei herää ja meikkaa. Hän vain tykkää leikkiä sillä toisinaan ja minulla ei ole ongelmaa antaa hänen tehdä niin, koska olemme kaikki tehneet niin”, äiti sanoi Yahoo! Lifestylen haastattelussa.

Äidin mukaan videoiden kuvaaminen meikkihetkistä alkoi perhettä varten ja kun hän luki kommentteja siitä, miten hän koettaa myydä tytärtään tai vie hänen viattomuutensa tai saa hänet rakastamaan itseään vain meikattuna, oli hän hämillään.

”En usko, että yksikään äiti toisi sellaista negatiivisuutta lapselleen, tämä kaikki on vain huviksi”, äiti painotti.

Yahoo! Lifestylen mukaan Suella-äiti toivookin, ettei asiaa otettaisi niin vakavasti.

”Se on vain pikkulapsi leikkimässä. Mutta en voi miellyttää kaikkia ja ymmärrän sen, joten olen oppinut jättämään heidät huomiotta ja arvostamaan ihmisiä, jotka tukevat tyttäreni sivua”, hän sanoi.

Onneksi puolustelijoita riittää.

”Hänen harrastuksensa voi olla meikkaaminen. Ei se ole eri asia kuin hänen ikäisensä harrastamassa balettia tai jotain? Mutta koska hän laittaa jotain kasvoilleen, se mielletään ’vääräksi'”, yksi kommentoi.

”Hän näyttää osaamistaan ja hänen rakkautensa meikkejä kohtaan ei tarkoita sitä, että hän käyttäisi meikkiä päivittäin”, Lirianaa puolustellaan.

Voit katsoa lisää videoita Lirianasta täällä. Yhdellä videolla Lirianan meikki-innostuksesta saa osansa hänen veljensä, jolle tyttö tekee halloween-meikin.

Mitä mieltä sinä olet pienten lasten meikkiharrastuksista? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Yahoo! Lifestyle