Taipuvainen mustasukkaisuuteen? Muista nämä asiat, jotta se ei pääse tuhoamaan suhdettasi

Näiden tapojen avulla voit varmistaa sen, että mustasukkaisuus ei onnistu tuhoamaan parisuhdettasi.

On täysin normaalia olla joskus mustasukkainen terveessä parisuhteessa; se on vain inhimillistä. Parisuhdeterapeutti Rebecca Hendrixin mukaan jos kuitenkin jatkuvasti esimerkiksi haastat riitaa siitä, että kumppanisi on tykännyt exänsä Instagram-kuvista, voi se olla varoitusmerkki.

”Kuinka usein mustasukkaisuus on läsnä ja kuinka käsittelet sitä määrittelee sen, voiko mustasukkaisuus tehdä tuhojaan parisuhteessasi”, Hendrix kertoi Women’s Healthille.

Jos olet taipuvainen mustasukkaisuuteen, on alle listattu tapoja, jotka kannattaa pitää mielessä seuraavan kerran, kun kunnon mustasukkaisuuden puuska iskee, jotta se ei tuhoa suhdettasi.

1. Pysähdy

Ennen kuin lähdet mustasukkaisuuden vietäväksi, pysähdy hetkeksi.

”Mustasukkaisuus on enimmäkseen raakoja tunteita, joita saamme kumppanimme käytökseen liittyvistä havainnoista”, Hendrix selitti.

Sen sijaan, että kohtaisit rakkaasi, kun olet kiihtyneessä tilassa, anna näiden tuntemusten heltyä hetken esimerkiksi käymällä suihkussa, kävelyllä tai nukkumalla, jotta saat mielesi selkeämmäksi. Jos edelleen ajateltuasi asiaa olet pois tolaltasi, ota sitten esiin sinua häiritsevä asia.

”Terveessä suhteessa mustasukkaisuuden tunteista keskustellaan ja sitten jatketaan eteenpäin”, Hendrix sanoi.

2. Älä ole hyökkäävä

Sen sijaan, että lähtisit syytellen sotaan, kerro kumppanillesi siitä, miltä sinusta tuntuu. Esimerkiksi jos kumppanisi on flirttaillut jonkun kanssa, kerro hänelle miten se on vaikuttanut sinuun.

”Tunnusta tunteesi käyttäen ilmauksia, kuten ’Kun näin sinun tekevän xx asian, se sai minut tuntemaan…'”, Hendrix neuvoi.

Jos kumppanisi ei tunne joutuneensa hyökkäyksen kohteeksi, on hän taipuvaisempi olemaan uteliaampi ja ymmärtäväisempi siitä, miten tilanne vaikutti sinuun.

3. Aseta rajoja

Hendrixin mukaan jos kumppanillasi on epäterveellinen tarve saada muilta huomiota, mikä vaikuttaa parisuhteeseenne, aseta rajoja sen sijaan, että tulisit mustasukkaiseksi.

”Kerro kumppanillesi, että haluat olla suhteessa sellaisen henkilön kanssa, kenellä on terve käsitys itsestään ja hyvät rajat ystävyyssuhteidensa kanssa”, parisuhdeterapeutti kertoi.

Toisin sanoen jos kumppanisi käyttäytyy tavalla, joka sinusta ei ole soveliasta, päätä oletko valmis kestämään sitä ja tee rajasi selväksi. Women’s Healthin mukaan tämä voi esimerkiksi tarkoittaa sitä, että on okei, että miehesi käy lounaalla ”työvaimonsa” kanssa, mutta se ei ole okei, että he viestittelevät työajan ulkopuolella. Jos rajat ylittyvät, sitten kumppanin on tehtävä korjausliike eikä sinun.

4. Katso peiliin

Hendrixin mukaan usein mustasukkaisuudessa on kyse omasta itsestään eikä työkaverista, joka toivotti hyvää syntymäpäivää kumppanillesi facebookissa.

”Mitä se kertoo sinusta, että olet mustasukkainen”, Hendrix kysyi.

”Tarkoittaako se sitä, että et koe olevasi riittävän hyvä, riittävän nätti, fiksu, pitkä”, hän pohti.

Joskus mustasukkaisuus on täysin aiheellista, mutta jos sinusta tuntuu, että sisimmissään kyse onkin mahdollisesti omista epävarmuuksistasi, kannattaa silloin Hendrixin mukaan pyrkiä korjaamaan nämä osat itsestäsi. Käy juttelemassa terapiassa, uskoudu hyvälle ystävälle tai jopa mainio podcast voi auttaa sinua pääsemään irti näistä ”en ole riittävän xx” -tunteista ja siinä sivussa mustasukkaisuuskin voi kadota.

5. Älä tuo vanhoja haavoja osaksi uutta suhdetta

Hendrixin mukaan jos sinua on esimerkiksi petetty edellisessä suhteessa ja nykyisessä suhteessa koet järjettömiä mustasukkaisuuden tunteita, voi olla tarpeen, että parannat edellisestä suhteesta jääneitä haavoja. Jokaisella on oma taakkansa aiemmista suhteista, mutta sen sijaan, että heijastaisit exäsi huonoa käytöstä uuteen kumppaniin, ole rehellinen hänelle siitä, miksi sinua niin kovin häiritsee se, että uusi rakkaasi on toisinaan yhteyksissä exänsä kanssa.

”Toivottavasti hän on ymmärtäväinen ja auttaa sinua poistamalla pelkojasi”, Hendrix sanoi.

6. Älä anna pelon voittaa

Usein mustasukkaisuus tarkoittaa Hendrixin mukaan pelkoa. Kun huomaat tämän vihreän mörön nostavan päätään, Hendrix suosittelee muistuttamaan itseäsi kolmesta asiasta, joita kumppanisi tekee, mitkä saavat sinut tuntemaan olosi rakastetuksi.

”Valitse tuntea rakkaus siinä hetkessä sen sijaan, että valitse pelon yllyttämisen”, parisuhdeterapeutti neuvoi.

7. Rakasta itseäsi

Women’s Healthin mukaan mustasukkaisuus, yksityiskohdista huolimatta, on ikävää.

”Voi olla niin helppoa piestä itseään siitä, kun tuntee olonsa mustasukkaiseksi ja avuttomaksi. Mutta jos olet ankara itseäsi kohtaan, potkit vain itseäsi, kun olet jo valmiiksi maassa, mikä tekee nousemisesta vain vaikeampaa”, Hendrix kertoi.

Lääke tähän on osoittaa hieman rakkautta itseään kohtaan. Hendrix neuvoi antamaan itselleen kolme kehua päivittäin, jotta voit rakentaa itseesi kohdistuvaa rakkautta. Se voi kuulostaa kornilta, mutta siitä on apua.

Jos haluat päästä mustasukkaisuudesta eroon, löydät aiemmin julkaistusta artikkelistamme 4 neuvoa, miten voit onnistua siinä.

Lähde: Women’s Health


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.