Näitä syötäviä voi käyttää muuhunkin kuin siihen, mihin ne on tarkoitettu.

Monet asioista, joita syöt säännöllisesti, toimivat myös muuhun kuin ravitsemaan sinua. Näillä ruokatuotteilla on myös toinen käyttötarkoitus: niitä voi käyttää siivoamiseen ja puhdistamiseen.

1. Banaaninkuoret hopean kiillottamiseen

Älä heitä kuoria menemään heti. Jos kallis pöytähopeakokoelmasi alkaa tahriintua, on banaaninkuorten sisuksesta apua. Hiero sisäpuolta tummuneisiin kohtiin ja pöytähopeat näyttävät pian kuin uusilta.

2. Kurkulla jälkiä pois seinistä ja pöydistä

Kurkkujen kuorista voi olla iloa, jos seinissä ja pöytätasoilla on naarmuja ja jälkiä, sillä kuoria voi käyttää niiden poistamiseen. Jos taas haluat peilisi olevan kirkas suihkun jälkeen, hiero kuoria siihen ennen kuin menet suihkuun.

3. Raaka sipuli puhdistaa grilliritilät

Jos käytät puolikasta sipulia leikkauspuoli alaspäin pitkin grilliritilää, saat rasvaa ja roskia pois ritilästä. Paras tapa on ensin lämmittää grilli, jotta ritilään tarttunutta ruokaa sekä likaa palaa pois ja sen jälkeen laita sipuli ison haarukan nokkaan ja käy ritilää läpi.

4. Saksanpähkinöitä puisten huonekalujen naarmuihin

Kuori saksanpähkinä ja hiero pähkinää naarmua pitkin. Vedä sen jälkeen sormeasi naarmua pitkin auttaaksesi öljyjä pääsemään läpi. Anna vaikuttaa viisi minuuttia. Lopuksi pyyhi pehmeällä liinalla aluetta ja sinulla on toivottavasti naarmutun puinen huonekalu.

5. Vaalealla leivällä lasinsirpaleet pois

Pieniä lasinsirpaleita on ärsyttävä siivota, mutta leipä on oiva apu. Ota siivu vaaleaa leipää, kostuta se ja painele sitä sirpaleiden päälle.

6. Oliiviöljyllä mahla pois

Ehkäpä yksi lapsistasi tahrasi itseään mahlaan ulkona ja sitten istui sohvalle – ja näin sohvallasi on mahlaa. Ota avuksi oliiviöljyä. Taputa ruokalusikallinen sitä liinalle ja hiero tahriintuneeseen kohtaan, sen pitäisi löysyttää mahlaa hetkessä.

7. Maissijauhoilla rasvatahrat pois kankaasta

Pizza tahri sohvan? Ei hätää! Peitä tahra täysin maissijauholla ja anna sen olla paikallaan 15-20 minuuttia. Kun imuroit jauhot pois, tahran pitäisi olla imeytynyt. Sen jälkeen puhdista kangas vain samalla tavalla kuin normaalisti.

8. Coca-Colalla pytty puhtaaksi

Coca-Colassa olevat hapot auttavat poistamaan tahroja vessanpöntöistä. Nappaa tölkki ja kaada se pönttöön. Anna limukan olla ja vaikuttaa tunnin ajan. Sitten pese pönttö ja huuhtele ja jäljen pitäisi olla puhdasta.

Lue lisää vinkkejä täältä.

Lähde: HuffPost