Kaikki varmasti tietävät, että paprika on terveellistä, mutta se tekee hyvää myös iholle.

Tästä uutisoi The List -sivusto, jossa kerrotaan miten paprikan syöminen tekee hyvää iholle monella eri tavalla. Monet syövät samaan tarkoitukseen jotain trendikästä, kuten granaattiomenaa tai lehtikaalia. Jos olet kyllästynyt jo niihin tai et pidä niistä lainkaan, kokeile sen sijaan syödä paprikaa.

Paprikassa on paljon beetakaroteenia ja C-vitamiinia. Vihreässä paprikassa niitä on kuitenkin vähemmän kuin esimerkiksi punaisessa ja oranssissa, koska vihreä paprika on muiden paprikoiden raaempi versio eikä niihin ole näitä vielä ehtinyt kehittymään suurta määrää.

Beetakaroteeni suojaa ihoa auringolta ja sitä löytyy paprikoista

Beetakaroteeni on tavallaan kuin luonnon omaa aurinkovoidetta. Se auttaa estämään solujen hajoamista ja UVA- ja UVB-säteiden aiheuttamia ihovaurioita. Samalla se ​​ehkäisee ryppyjen syntymistä. Aurinkovoidetta ei silti kannata jättää laittamatta, jos oleskelee auringossa.

Beetakaroteeni muuttuu kehossa A-vitamiiniksi, jonka johdannainen on retinolia. Retinoli taas on suosittu ikääntymistä estävä ihonhoidon ainesosa. Se stimuloi kollageenin ja elastiinin tuotantoa, joten se auttaa silottamaan juonteita, kiinteyttämään ihoa ja lisäämään sen elastisuutta sekä tasoittamaan ihon sävyeroja.

Myös C-vitamiinia tarvitaan kollageenin tuotannossa

C-vitamiini on myös välttämätöntä kollageenin tuotannossa. Sitäkin löytyy paprikoista paljon. On myös tutkittu, että naisilla, jotka syövät suuria määriä C-vitamiinia, on pienempi riski kuivaan ja ryppyiseen ihoon, kun he ikääntyvät.

Lähde: The List