Jos olet taikauskoinen, tässä taitaa tulla sinulle maailmalta ihan uusi keino tuottaa itsellesi hyvää onnea.

Sellaisella on hyvä aloittaa uusi vuosi 2022. Mitään ikävää ei tarvitse tehdä. Tinojakaan ei tarvitse valaa eikä mitään muutakaan, josta jäisi jälkeen roskaa. Tässä pitää vain kulauttaa kurkusta alas asioita. Kyseessä on seitsemän syötävää, joiden syöminen tuottaa hyvää onnea.

1. Viinirypäleet

Espanjalaisten uudenvuoden perinne on syödä 12 viinirypälettä, kun kello alkaa lyömään keskiyöllä kaksitoista kertaa. Niitä syödään jokaista kellonlyöntiä kohden yksi. Tavoite on saada nieltyä ne ennen kuin kaikki lyönnit ovat ohi. Muista kuitenkin olla varovainen, ettet tukehdu niihin. Jokainen rypäle edustaa eri kuukautta. Jos neljäs rypäle on hapan, vuoden neljäs kuukausi voi olla vähän synkeä.

2. Keitetyt lehtivihreät

Keitettyjä lehtivihreitä syödään ympäri maailman sen takia, että ne tuovat onnea. Suosittua ajankohta on se hetki, kun vuosi on juuri vaihtunut. Lehtivihreät muistuttavat rahaa, joten niiden uskotaan tuovan rahaan liittyvää onnea, kun niitä syö. Mutta jos rahaa ei tule, tuovat ne ainakin terveyttä, koska niiden syöminen on erittäin terveellistä.

3. Palkokasvit

Palkokasvit muistuttavat kolikoita, joten niidenkin syömisen uskotaan tuovan rahaan liittyvää onnea. Siksi italialaiset ja saksalaiset syövät linssejä ja makkaraa puolenyön jälkeen, ja brasilialaiset linssikeittoa tai linssejä riisin kanssa.

4. Sianliha

Edellisessä kohdassa mainittiin makkara. Sekin liittyy onnea tuovaan ruokaan. Italialaiset ja saksalaiset nimittäin uskovat, että sianlihan syöminen uudenvuodenpäivänä on sekin jonkinlainen onnea tuova asia. Sitä ei tarvitse syödä välttämättä makkaran muodossa. Esimerkiksi Espanjassa, Portugalissa ja Unkarissa syödään uudenvuodenpäivänä kokonaisena grillattua sikaa. Ei hätää, jos et syö sikaa, koska esimerkiksi Itävallassa syödään onnen takia sianlihan sijaan marsipaanista valmistettuja sianmuotoisia nameja.

5. Kala

Saksalainen, puolalainen ja pohjoismainen perinne on syödä uudenvuoden kunniaksi marinoitua silliä.Sen syömisen uskotaan tuovan palkkioita. Lisäksi silakan suomut vielä muistuttavat kolikoita!

6. Leivonnaiset

Monissa maissa, kuten Kreikassa, on myös leivonnaisia, joita tarjoillaan onnen vuoksi. Kreikkalaisessa leivonnaisessa vasilopitassa on sisällä kolikko. Se, joka löytää kolikon, menestyy tulevana vuonna.

7. Soba-nuudelit

Japanissa syödään uudenvuoden kunniaksi soba-nuudeleita. Niiden syöminen symboloi pitkää ikää ja sitä, että pysyy laihana.

Ehkä jokin näistä herkuista päätyy sinun uudenvuodenviettosi pöytäkattaukseen?

Lähde: Allwomenstalk